A3 Haber

Erdoğan’dan telefon diplomasisi: Paşinyan, Putin, Zelenskiy ve Suudi Prens’le telefonda görüştü

Erdoğan’dan telefon diplomasisi: Paşinyan, Putin, Zelenskiy ve Suudi Prens’le telefonda görüştü

Erdoğan’dan telefon diplomasisi: Paşinyan, Putin, Zelenskiy ve Suudi Prens’le telefonda görüştü
Temmuz 11
17:28 2022

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Erdoğan daha sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüştü. Geç saatlerde Erdoğan’ın Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile de görüştüğü açıklandı.

Ankara-Erivan hattında ilişkileri yumuşatan bir gelişme yaşandı… Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Paşinyan, Erdoğan’ı Kurban Bayramı dolayısıyla tebrik ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu ayın sonunda gerçekleşecek Vartavar için şimdiden tebriklerini iletti.

Erdoğan ve Paşinyan, ikili ilişkilerin iyileştirilmesi ve normalleşme sürecine dair fikir alışverişinde bulundu. Öte yandan iki isim de bölgede istikrar ve barış için işbirliği çalışmalarını artırma konusunda fikir birliğine vardı.

Paşinyan görüşmenin detaylarını Twitter üzerinden paylaştı.

Putin’le de görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğü açıklandı.

Görüşmede Rusya-Ukrayna savaşı ve tahıl koridoru konularının gündeme geldiği belirtildi.

Putin’in ardından Zelenskiy’le görüşme

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski arasında gerçekleştirilen görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşı ve Karadeniz’de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulmasına dair hususlar ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, en büyük temennilerinin Ukrayna’ya barışın gelmesi olduğunu vurgulayarak, Ukrayna’nın tahıl ürünlerinin dünya pazarına ulaştırılması için Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan plana dair çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.

Ukrayna ile Rusya arasında çözümün her halükarda diplomasi yoluyla olacağını, bunun için de müzakere masasının açık tutulması gerektiğini belirten Erdoğan, İstanbul sürecinde kolaylaştırıcılık ve arabuluculuk dahil ihtiyaç duyulan her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını dile getirdi. Erdoğan ayrıca, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin Kurban Bayramı vesilesiyle yayımladığı video mesajında Türkçe olarak yaptığı bayram tebriği için kendisine teşekkür etti. (DHA)

Erdoğan, Suudi Prens Selam’la görüştü

Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud ile telefonda görüştü.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman görüşmede karşılıklı olarak Kurban Bayramı tebriğinde bulundu. Görüşmede iki ülke ilişkileri ve bölgesel konular da ele alındı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER