A3 Haber

Düşük güvenlikli cezaevine konulacak: Sezgin Baran Korkmaz ABD’ye götürülüyor

Düşük güvenlikli cezaevine konulacak: Sezgin Baran Korkmaz ABD’ye götürülüyor

Düşük güvenlikli cezaevine konulacak: Sezgin Baran Korkmaz ABD’ye götürülüyor
Temmuz 15
16:25 2022

Avusturya tarafından ABD’ye iade edilmesine karar verilen Sezgin Baran Korkmaz, bu sabah uçağa bindirildi. Korkmaz’ın bulunduğu uçak New York’a inecek. Oradan da düşük güvenlikli bir hapishaneye gönderilmek üzere Utah’a gidecek.

Kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamasıyla Avusturya tarafından ABD’ye iade edilmesi kararı alınan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz için süreç başladı. Avukatı, Korkmaz’ın ABD uçağına bindirildiğini açıkladı.

19 Haziran 2021’de Avusturya’da gözaltına alınan ve Wels kentinde tutuklu kalan Korkmaz’ın ABD’ye iadesi için yetkililerle bir uçakta yolda olduğu, iadesinin ardından düşük güvenlikli bir hapishaneye gönderileceği belirtildi.

Avukatı Murat Volkan Dülger, Halk TV ‘den Erdal Aktaş’a yaptığı açıklamada, Korkmaz’ın sabah saat 6’da Viyana’dan Amsterdam’a götürüldüğünü, oradan da aktarmalı uçakla ABD’nin Utah eyaletine sevk edileceğini söyledi.

Avukatın aktardığı bilgilere göre, Korkmaz’ın bindiği uçakta yanında ABD’nin federal kolluk hizmetlerinden 2 görevli bulunuyor. Dülger, Sezgin Baran Korkmaz’a kelepçe takılmadığını, cezaevi elbisesiyle değil, kendi kıyafetleriyle uçağa bindirildiği bilgilerini de paylaştı.

Korkmaz’ın uçağının New York’a ineceği oradan da Utah’a doğru hareket edeceği bilgisini paylaşan Dülger, “Düşük güvenlikli bir hapishaneye konulacak” dedi.

Sezgin Baran Korkmaz’ın iadesini Türkiye’de istemiş ancak Avusturya mahkemesi önceliği ABD’ye vermişti. İlk suçun orada işlenmiş olması ve mağdur sayısının ABD’de daha fazla olması Avusturya mahkemesi tarafından verilen önceliğin gerekçesi olarak gösterildi.

Türkiye ve ABD tarafından hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan Korkmaz’a ilişkin Wels Mahkemesi, Ağustos 2021’de Türkiye’nin; Mart 2022’de de ABD’nin iade talebini kabul etmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER