A3 Haber

KSK sevgisini anlarız belki: Tutuklanan Erdal Acar konuşur mu? | SERDAR ÖZTÜRK YAZDI…

KSK sevgisini anlarız belki: Tutuklanan Erdal Acar konuşur mu? | SERDAR ÖZTÜRK YAZDI…

KSK sevgisini anlarız belki: Tutuklanan Erdal Acar konuşur mu? | SERDAR ÖZTÜRK YAZDI…
Temmuz 15
08:20 2022

Geçtiğimiz günlerde İstanbul merkezli 13 ilde “Sarallar” olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 91 şüpheliden aralarında Erdal Acar’ın da bulunduğu 40’ı tutuklandı.
Şüpheli Erdal Acar’ın, müşteki Atalay Demirbaş, Muhammet Necati Şaşmaz, Ahmet Yusuf Üzüm ve Serdar Üzüm’ün anlatımları, Ümit Arıkan’a karşı işlediği iddia edilen eyleme ilişkin teknik takip kayıtları ve tüm dosya kapsamı dikkate alınarak tutuklandığı kaydedildi.

Bilinenin aksine Bir dönem Beşiktaş yönetiminde de görev yapan Erdal Acar aslında aile şirketlerinde resmi olarak hisse sahibi değil.
Baba İsmet Acar, kardeşleri Erdinç ve Funda Acar’ın yönetim kurulu üyeliklerini yaptıkları şirketlerde Erdal Acar’a resmi bir görev verilmemesi elbette ilginç.
Belki de Erdal Acar’ın “gayriresmi” görevleri vardır ya da aile içinde gelişen başka olaylar bu sonucu doğurmuştur.

Erdal Acar ve Acar ailesinin Türkiye’de en çok konuşulan konularının başında İstanbul’da yaptıkları Acarkent ve Beykoz Konakları tartışmaları gelir.
Acarkent ve Beykoz Konakları hakkında Orman Genel Müdürlüğü “137 bin 531 metrekare olan ormanda hiçbir ifraz yapmamak, (araziyi parsellere bölme) yatay alanın yüzde 6’sından fazla yer işgal etmemek şartı ile izin vermişti.
Ancak alanda 117 A tipi villa, 835 adet B tipi villa, 500 adet C tipi villa ile sosyal tesisler yapılınca Orman Genel Müdür Müdürlüğü “tapu iptali” davası açmıştı.
Davanın açıldığı mahkeme önce davayı reddetti, itiraz üzerine Yargıtay kararı bozdu, yeniden yargılama yapıldı falan filan.
Sonuçta 2019 Yerel Seçimleri öncesi çıkarılan “imar barışı” bu anlaşmazlığın sonuca bağlanmasına neden oldu ve sorun çözüldü.
Peki bu sorunun çözümü için daha önce de girişimlerde bulunulmuş muydu ve bu gelişmeler nasıl yaşanıp nasıl sonuçlanmıştı?

Tarih Mayıs 2015.
Erdal Acar birdenbire ortaya çıkıp Karşıyaka Spor Kulübü Futbol Şubesi’nin “sponsoru” olmaya karar verdi.
Acar ile birlikte aralarında eski milli futbolcu Recep Çetin’in de bulunduğu 10 kişilik heyet, Karşıyaka kulüp binasında Başkan Fatih Diniz, Divan Kurulu Başkanı Sadri İşçimenler ve yöneticilerle bir araya geldi.
Erdal Acar’ın yaklaşık 45 dakika süren toplantıda yönetimden kulübün idari ve mali yapısıyla ilgili bilgi aldığı öğrenildi.
Karşıyaka Kulübü’nün bazı borçları olduğunu söyleyen Erdal Acar, “Borçlar tamamlanacak, bu borçların tamamını vereceğiz. Basket olsun, futbol olsun bedelsiz olarak bu borçlar karşılanacak” dedi.
Daha da ileri giderek, Teknik direktörlük için Ogün Temizkanoğlu, sportif direktörlük olarak da Recep Çetin ile çalışılacağını kaydederek, “Önümüzdeki yıl takımı Süper Lig’e çıkartmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Aradan iki ay geçti.
Pınar Karşıyaka Basketbol Takımı’nın Süper Lig’de şampiyon olmasının ardından kazanılan kupa 6 Temmuz 2015’de Başkan Ali Erten, Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, Genel Menajer Selim Çınar, Antrenör Ufuk Sarıca, Kaptan İnaç Koç, oyunculardan Mertcan Solkol, yönetici Cüneyt Başak, eski yönetici Nazım Torbaoğlu ve iş insanı Erdal Acar tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a götürüldü.
Kabule Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanı sıra AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar da katıldı.
Pek çok haberde tek bir fotoğraf kullanıldı.
Ancak kullanılan fotoğraf eksikti.
Ben size aynı kabulde çekilen fotoğrafların ikisini de paylaşayım.

Gördüğünüz gibi medyada geniş olarak kullanılan fotoğraf sağdan ve soldan kırpılmış.
Nedeni her iki tarafta da “istenmeyen” isimlerin olması mı yoksa teknik bir tercih mi bunu bilemiyoruz.
Ancak fotoğrafın en sağından silinen kişi önemli.
Kim o?
2011-2014 yılları arası AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş.

Bu ziyaret Karşıyaka’da “tartışmalara” yol açtı.
Tepkiler karşısında sosyal medya hesabından açıklama yapan Erdal Acar, “Burada inşaat projem yok. Yaptıklarıma rağmen hak etmediğim eleştiriler alıyorum” dedi.
Erdal Acar’ın Karşıyaka’ya 4 milyon TL’lik bölümü futboldaki transfer yasağını kaldırmaya yönelik olmak üzere iki ayda 8 milyon TL’ye yakın bağış yaptığı açıklandı.

Karşıyaka Spor Kulübü ile Erdal Acar arasında kurulan bu “mutluluk” sadece altı ay sürdü.
Kasım 2015’te Erdal Acar’ın yeğeni Devrim Acar ile birlikte iki yönetici daha istifa etti.
Erdal Acar’ın başkan olacağı iddiaları günlerce yazıldı çizildi ama sonuçta sponsorlukla başlayan Karşıyaka-Erdal Acar ilişkisi bitti.
Erdal Acar’ın Karşıyaka’da inşaat projesi “olmadığını” söylediği ve haksız eleştiriler aldığını savunduğu altı aylık bu ilişki neden başladı neden bitti?
Şimdi sizlerle başka fotoğraflar paylaşacağım.

Bu fotoğrafta Erdal Acar’ın Karşıyaka’ya “destek vermek” için İzmir’e geldiği günlerden.
Fotoğraftaki kişilerin tanıtayım:
Soldaki fotoğrafın en solundaki dönemin AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, onun iki sağ yanındaki dönemin AKP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, onun sağındaki KSK Başkanı Ali Erten, onun sağındaki ise Erdal Acar.
Sağdaki fotoğrafta ise en soldaki dönemin AKP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, onun sağındaki KSK Başkanı Ali Erten, onun sağındaki ise Erdal Acar, onun sağındaki 2011-2014 arasında AKP İl Başkan Yardımcılığı yapan Ahmet Kurtuluş, onun sağındaki ise dönemin AKP İzmir Milletvekili Rıfat Sait.
Fotoğrafın çekildi tarih 2015.
Ahmet Kurtuluş’un AKP’de hiçbir görevi yok.
Öyleyse neden orada?

Pınar Karşıyaka Basketbol Takımı’nın Süper Lig şampiyonluk kupasının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a götürülmesinin tartışmalara yol açtığı belirtmiştim.
Tepkilerin nedeni elbette “başarının” politik malzeme olarak kullanılmasınaydı.
Çünkü AKP, Karşıyaka’daki ezici CHP üstünlüğünü “spor” yolu ile bozmaya, en azından kendilerine daha çok oy çıkmasını amaçlıyordu.
Bunun bir “proje” olduğu apaçık ortadaydı.
Bunu fotoğraf ile de ispatlamak mümkün.

Erdal Acar’ın özel uçağında yine KSK Başkanı Ali Erten ile birlikte AKP’nin 2011-2014 arası İl Başkan Yardımcılığı’nı yapan Ahmet Kurtuluş da var.
İsmini sık sık yazdığım Ahmet Kurtuluş’u anımsadınız sanırım.
İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen “FETÖ BORSASI” sanığı iken evinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden, Sedat Peker’in yakın arkadaşı olan kişi.
Sporla ne ilgisi olduğunu sizin gibi ben de anlamadım.
Zaten onun da varlığı Erdal Acar’ın KSK’ye AKP projesi olarak girdiğinin en büyük kanıtı.

Peki Erdal Acar bir AKP projesi ise ve İzmir’de hiçbir “yatırımı” söz konusu değil ise neden geldi, kim ikna etti, ne söz verildi?
Acaba bütün bu “destek” karşılığı Acarkent ve Beykoz Konakları’nın Orman Bakanlığı ile yaşadığı sorunların “çözümü” için söz verilmiş olabilir mi?
Erdal Acar’ın İstanbul’da yürütülen soruşturmada “tutuklanmasına” neden olan gerekçeler arasında Karşıyaka ile olan ilişkisi soruldu mu?
Ya da önümüzdeki günlerde Erdal Acar Karşıyaka ile olan ilişkisi konusunda konuşur mu?
Aslında konuşursa sporun siyasetle ne kadar iç içe geçtiğini de görebiliriz.
Bence de az kaldı, hem de çok az…

About Author

Serdar Öztürk

Serdar Öztürk

Related Articles

TÜM HABERLER