Site icon A3 Haber

TCDD’nin bu yıl raporlarında kaza verilerini sansürlediği ortaya çıktı!

Her yıl raporlarında tren kazalarına dair verilere yer veren TCDD’nin bu yıl raporlarında kaza istatistiklerini sansürlediği ortaya çıktı. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Sekreteri İsmail Özdemir, “TCDD gerçekleri gizliyor” diye tepki gösterdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü her yıl faaliyet raporlarında “Tren İşletmeciliği İle İlgili Kazalar” başlığıyla son bir yılda meydana gelen kazaları ve bu kazaların nasıl gerçekleştiğini açıklıyordu. TCDD’nin kısa bir süre önce açıklanan 2021 Yılı Faaliyet Raporu’nda ise “Tren İşletmeciliği İle İlgili Kazalar” başlıklı bölümünün yer almadığı görüldü. Rapordan bu kısmın neden çıkarıldığına ilişkin de bir bilgiye yer verilmedi.

Oysaki sadece geçen yıl meydana gelen bazı tren kazaları şu şekilde:

TCDD’nin önceki yıllara ait faaliyet raporlarında yer alan bilgilere göre 2018, 2019 ve 2020 yıllarında demiryollarında toplam 183 kaza meydana geldi. Bu kazalarda kaç kişinin yaralandığı ve yaşamını yitirdiği ise açıklanmadı.

BTS: TCDD gerçekleri saklıyor

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Sekreteri İsmail Özdemir, BirGün’e yaptığı değerlendirmede TCDD’nin kaza verilerini sansürlemesine tepki gösterdi. “TCDD objektif olmalı” diyen Özdemir şunları söyledi:

İlgili haberler:

Exit mobile version