A3 Haber

Ataol Behramoğlu: Baskı altında işime son verdiler

Ataol Behramoğlu: Baskı altında işime son verdiler

Ataol Behramoğlu: Baskı altında işime son verdiler
Temmuz 17
10:03 2022

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde 10 yılı aşkın süredir kürsüsü bulunan usta şair Ataol Behramoğlu “Baskı altında işime son verdiler. Bir kürsüm vardı, elimden alındı” dedi.

Usta Şair Ataol Behramoğlu akademisyen olarak görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi’ndeki işine son verildiğini açıkladı. Halk TV’de Serhan Asker’in programına konuk olan Behramoğlu şunları söyledi:

  • Ben bir akademisyenim. Benim Rus Dili ve Edebiyatı profesörü olduğumu çok az kişi bilir. İstanbul Üniversitesi’nden emekliyim ve özel üniversitelerde devam ediyordum. Baskı altında işime son verdiler. Bir kürsüm vardı, elimden alındı. Hala bu sıkıntılar her anlamda devam ediyor. İçerde ve dışarıda…

Behramoğlu 2011 yılından itibaren bu görevi sürdürüyordu. “Yaşadıklarımdan öğrendiğim var” diye bir şiir yazdığını anımsatan Behramoğlu şöyle devam etti:

  • Yaşama sevinciyle doluyum. Düşünün kaç yaşına geldim, buzuki öğreniyorum, piyano öğreniyorum.” AKP iktidarını kasteden Behramoğlu, “Bu insanlar bu ülkenin yakasını bırakmadan ölürsem mutsuz öleceğim. Yazıklar olsun size. Ülkeyi yaşanmaz hale getirdiniz. İki kilo patates 25 lira, bir kilo domates 15 lira. Yazıklar olsun.

“Canlıları keserek bayram olmaz” sözleri nedeniyle hedef gösterildi

Behramoğlu ayrıca Kurban bayramı ile ilgili de “Canlıları keserek bayram olmaz” dedi. Bunun üzerine gericiler ve yandaş basın tarafından Behramoğlu hedef gösterildi. Yapılan haberler ve yorumlarda Behramoğlu’nun İslam’ı hedef aldığını iddia ederek Behramoğlu hedef gösterildi.

AKP’nin troll milletvekillerinden eski futbolcu Alpay Özalan da Behramoğlu’nu hedef gösterenler arasında yerini aldı. Özalan “CHP kanalı Halk TV’de konuşan Ataol Behramoğlu, İslam ve Kurban Bayramı’nı hedef aldı. Milletin inancıyla uğraşmaktan asla vazgeçmiyorlar. CHP ile ittifak yapanlar, bu rezaletin de ortağıdır” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER