Site icon A3 Haber

Ataol Behramoğlu: Baskı altında işime son verdiler

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde 10 yılı aşkın süredir kürsüsü bulunan usta şair Ataol Behramoğlu “Baskı altında işime son verdiler. Bir kürsüm vardı, elimden alındı” dedi.

Usta Şair Ataol Behramoğlu akademisyen olarak görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi’ndeki işine son verildiğini açıkladı. Halk TV’de Serhan Asker’in programına konuk olan Behramoğlu şunları söyledi:

Behramoğlu 2011 yılından itibaren bu görevi sürdürüyordu. “Yaşadıklarımdan öğrendiğim var” diye bir şiir yazdığını anımsatan Behramoğlu şöyle devam etti:

“Canlıları keserek bayram olmaz” sözleri nedeniyle hedef gösterildi

Behramoğlu ayrıca Kurban bayramı ile ilgili de “Canlıları keserek bayram olmaz” dedi. Bunun üzerine gericiler ve yandaş basın tarafından Behramoğlu hedef gösterildi. Yapılan haberler ve yorumlarda Behramoğlu’nun İslam’ı hedef aldığını iddia ederek Behramoğlu hedef gösterildi.

AKP’nin troll milletvekillerinden eski futbolcu Alpay Özalan da Behramoğlu’nu hedef gösterenler arasında yerini aldı. Özalan “CHP kanalı Halk TV’de konuşan Ataol Behramoğlu, İslam ve Kurban Bayramı’nı hedef aldı. Milletin inancıyla uğraşmaktan asla vazgeçmiyorlar. CHP ile ittifak yapanlar, bu rezaletin de ortağıdır” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version