A3 Haber

Gözler kabine toplantısında: KYK borçları düzenlemesi nasıl olacak?

Gözler kabine toplantısında: KYK borçları düzenlemesi nasıl olacak?

Gözler kabine toplantısında: KYK borçları düzenlemesi nasıl olacak?
Temmuz 17
13:20 2022

Öğrenim kredi borçlusu 5 milyondan fazla gencin gözü pazartesi günü kabine toplantısından sonra yapılacak açıklamada…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öğrencilerin KYK borçlarına yönelik “Faizleri ödemeyin” çağrısının ardından iktidar, bugüne dek sessiz kaldığı KYK borçlarında yeni bir düzenlemeye gidecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Kredi ve Yurtlar Kurumu ile borçlar üzerine yaptığı çalışma tamamlandı. Çalışmanın ayrıntılarını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 18 Temmuz’da kabine toplantısı sonrası açıklayacak.

Masada neler var?

Öğrenim kredisi borcu olan binlerce kişi pazartesi günü kabine toplantısından sonra yapılacak açıklamayı bekliyor. Faizin silinmesi, belirlenecek bir oranla yeniden yapılandırılması veya yeni bir takvimlendirme yapılması seçenekler arasında.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Faizin düşmanı biziz. İlk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamamızı yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Hatta enflasyona kurban etmeyiz. Biz çalışmamızı yapıyoruz, kabine toplantımızdan sonra açıklamamızı yapacağız” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da pazartesi gününü işaret ederek Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Kasapoğlu, “Kılıçdaroğlu faiz diyor. Faiz ise faize en karşı biziz. Bu bir faiz uygulaması değildir” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER