A3 Haber

Soma’da madenciler özelleştirmeye karşı iş bıraktı

Soma’da madenciler özelleştirmeye karşı iş bıraktı

Soma’da madenciler özelleştirmeye karşı iş bıraktı
Temmuz 18
18:16 2022

Maden işçileri, TKİ’ye bağlı Soma Ege Linyitleri İşletmesi bünyesinde linyit kömür üretimi yapılan Eynez açık ocak bölgesindeki özelleştirmeye karşı iş bıraktı. Tüm ülkeye seslendiklerini söyleyen madenciler, “Kömür ocaklarına hep birlikte sahip çıkalım. Özelleştirmenin adı peşkeştir” dedi.

Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) bağlı Soma Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) bünyesindeki Eynez açık ocağın bir bölümünün Yeni Anadolu şirketine devredilmesine karşı nöbet usulü eylemlerini sürdüren maden işçileri  basın açıklaması yaptı.

Evrensel’in haberine göre, işçilerin toplandığı Soma Cenkyeri maden yolu güvenlik kantarları bölgesi tüm özel ve kamuya ait madenlerin ortak yolu olduğu için eylem boyunca kömür sevkiyatı için giriş çıkış yapılmadı. İşçilerin eylemine CHP milletvekili, siyasi partiler, Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı, dernekler, taşeron çalışan işçiler de destek verdi.

“Madencinin karası sermayeden temizdir” 

İşçiler, “Ankara peşkeşe dur de”, “Peşkeşe hayır güvenli çalışalım”, “Eynez bizimdir bizim kalacak”, dövizleri açarken “Eynez bizimdir bizim kalacak” “Hak hukuk adalet”, “TKİ şaşırma sabrımızı taşırma”, “ELİ bizimdir bizim kalacak”, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız”, “Madencinin karası sermayeden temizdir” sloganları attı.

“Soma’yı sadece kazalar olunca hatırlamayın” 

İlk sözü alan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Tamer Küçükgençay, “Tüm ülkeye sesleniyorum, Soma açık ocaklarına hep birlikte karşı çıkalım. Biz özelleştirmeye karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu ocakta kamu yıllardır kontrollü üretim yapıyor. Soma’yı kazalar olunca hatırlamayın. Bırakın açık ocaklarda kamu çalışsın” dedi.

“Özelleştirmenin adı peşkeştir”

Ardından sendikanın Soma Şube Başkanı Şevket Şahin, “Özelleştirmenin adı peşkeştir. Daha önceki panolarda da gördük. Biz sadece Eynez’e, ELİ’ye değil biz ülkenin her alanındaki yoksula, emekçiye sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

“Sahamıza kimseyi sokmuyoruz” 

Şahin, “Programımız belli. Sahamıza kimseyi sokmuyoruz. Bu saatten sonra Eynez’in içinden hiçbir yabancı aracın geçmesine izin vermeyeceğiz” diye ekledi. Ardından siyasi parti temsilcileri de söz alarak işçilerin haklı mücadelesinin yanlarında olduklarını söyledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER