A3 Haber

Varış noktası yine Türkiye: Ekvador’da 95 kilogram kokain ele geçirildi

Varış noktası yine Türkiye: Ekvador’da 95 kilogram kokain ele geçirildi

Varış noktası yine Türkiye: Ekvador’da 95 kilogram kokain ele geçirildi
Temmuz 19
12:14 2022

Ekvador’da polis bir ay Türkiye’ye gönderilmeye çalışılan kokaine operasyon düzenledi. Geçtiğimiz 21 Haziran’da Mersin Limanı’na gönderilmeye çalışılan 845 kilo kokaini ele geçiren Ekvador polisi dün de yine Türkiye’ye gönderilmeye hazırlanan yaklaşık 96 kilo kokaini ele geçirdi.

Latin Amerika ülkesi Ekvador’da polis bir ay içinde ikinci kez Türkiye bağlantılı kokain için operasyon düzenledi. Ekvador’un başkenti Guayaquil’deki bir limanda kaçakçılıkla mücadele ekipleri varış yeri Türkiye olan bir konteynerin içinde 95 kilogram 808 gram kokain ele geçirdi. Bu yıl Türkiye’ye gönderilmek istenirken ele geçirilen kokain 985 kilogramı aştı.

Kontrplak levhaların arasından çıktı

Ekvador polis teşkilatından yapılan açıklamaya göre, pazar günü konteynerlere ön yükleme yapılan sahalardan birinde yapılan kontrollerde ahşap (kontrplak), panel ve levhalarla dolu “MRKU8338301” numaralı konteynerin kontrolü sırasında narkotik dedektör köpeğin de tepki vermesi üzerine, savcılıktan izin alınarak konteyner açıldı.

Varış noktası açıklanmadı 

Yapılan aramada konteynere gizlenmiş siyah renkli jüt torbalar içinde 96 adet tuğla şeklindeki beyaz maddenin kokain olduğunun saptanması üzerine, ihracatçı firmanın sahibi, 70 yaşındaki Jose Nestor gözaltına alındı. VOA Türkçe’de yer alan habere göre narkotik polisi toplamda 958 bin doz eden kokainin Clifford Maersk gemisi ile sevk edilmek istendiğini bildirdi ancak Türkiye’deki varış noktasının hangi liman olduğuna dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

21 Haziran’da Mersin varışlı 845 kilo kokain ele geçirildi 

Öte yandan geçen 21 Haziran’da Ekvador’da polis, bir limanda muz konteynerine gizlenmiş 845,7 kilogram kokain ele geçirmişti. Polis uyuşturucunun adresinin Türkiye olduğunu açıklanmış, ülke basını Mersin Limanı’nı işaret etmişti. Son operasyonla bu yıl Ekvador narkotik birimlerinin denetimlerinde, Türkiye’ye gönderilmek istenirken tespit edilen kokain miktarı 985 kiloyu aştı.

Geçtiğimiz yıl 2 ton yakalanmıştı 

Geçen yıl da Ekvador’dan muz konteynerlerine yüklenip Türkiye’ye gönderilmek istenirken biri Panama, diğeri Mersin’de olmak üzere yaklaşık 2 ton kokain yakalanmıştı. Resmi makamlar kokainin piyasa değerinin kilo başı 50 bin ile 60 bin dolar arasında olduğunu açıklamıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER