A3 Haber

CHP’li Taşcıer: Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi kararı yok hükmündedir

CHP’li Taşcıer: Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi kararı yok hükmündedir

CHP’li Taşcıer: Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi kararı yok hükmündedir
Temmuz 20
15:14 2022

Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının iptal istemini reddetmesine tepki gösteren Taşcıer, “Danıştay’ın bu kararı yok hükmündedir” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının iptal istemini reddetmesine tepki gösterdi. “Ne İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını ne de bu ferman düzenini tanıyoruz” diyen Taşcıer, “Danıştay’ın bu kararı yok hükmündedir ve hukuken geçersizdir çünkü biz hukuktan ve Anayasa’dan yanayız” ifadelerini kullandı.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Anayasa’dan ve hukuk kimliğinden hızla uzaklaştığını belirten Taşcıer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kadına yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili bugüne dek hazırlanmış en kapsamlı ve bağlayıcı uluslararası anlaşmadan keyfi olarak çekilme kararı almasının ve Danıştay’ın bu kararı iptal istemini reddetmesinin, Türkiye’nin “tek adam” devletine dönüştüğünün ispatı olduğunu dile getirdi. Taşcıer, “Danıştay’ın verdiği bu karar, güçler ayrılığı ilkesinin, yürütmenin yanında yargı tarafından da tanımadığının açık bir delilidir” diye konuştu.

“Emir eri olduklarını ispat ettiler”

Bu kararda imzası olan hakimlerin kendi meşruiyetini oyladığını ve bu oylama sonucunda da birer ’emir eri olduklarını ispat ettiklerini’ kaydeden Taşcıer, şöyle konuştu:

  • Bugün hem hukuk hem de demokrasi adına derin bir krizle karşı karşıyayız. Milletin seçilmiş vekillerinin kararını hükümsüz kılan, Yüce Meclisin iradesini çiğneyen böyle bir vaziyeti kabul etmek mümkün değil. Ne İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını ne de bu ferman düzenini tanıyoruz. Danıştay’ın bu kararı yok hükmündedir ve hukuken geçersizdir çünkü biz hukuktan ve Anayasa’dan yanayız. CHP iktidarının ilk gününde bu hukuksuzluğu ortadan kaldıracak, İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koyacağız ve daha da önemlisi hükümlerini amasız, fakatsız uygulayacağız.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER