A3 Haber

Akşener’den Bakan Kirişçi’ye: Buğday üreticisini tarladan aldın, Venezuela çiftçisine para ödüyorsun

Akşener’den Bakan Kirişçi’ye: Buğday üreticisini tarladan aldın, Venezuela çiftçisine para ödüyorsun

Akşener’den Bakan Kirişçi’ye: Buğday üreticisini tarladan aldın, Venezuela çiftçisine para ödüyorsun
Temmuz 21
16:41 2022

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyareti için gittiği Ordu’nun Aybastı ilçesinde kendisini bekleyen kalabalığa hitap etti.

Türkiye’de uzun zamandır insanların farklılıklar üzerinden kavga ettirildiği bir düzenden geçildiğine dikkat çeken Akşener, siyasetin hizmet etmek olduğunun altını çizdi, “Siyasetin en önemli yanı da millet asıldır, siyasetçi vekildir. Türkiye’de sizin dertlerinizin konuşulduğu, bu dertlere çözüm üretilen bir sistem olması gerekirken, farklılıklarımız üzerinden birbirimizle kavga ettirildiğimiz bir düzenden geçtik” dedi.

“Biz esnafı unuttuk”

Konuşmasında esnaf için bu ülkenin ekonomisinin bel kemiği nitelendirmesi yapan Akşener, “Çok uzun bir zamandır biz esnafı unuttuk. Esnaf ne yer, ne içer, nasıl bir derdin içindedir, mutlu mudur, mutsuz mudur, unuttuk. Esnafın müşterisini velinimet kabul ettiği o anlayışı, siyasetçi cenahına da taşıyıp; ‘seçmen velinimettir’ anlayışını sizlerin talebiyle oturtmak gibi bir hedefle yola çıktık” diye konuştu.

“Elalemin çiftçisini zengin ederken…”

İYİ Parti lideri Akşener, Kanada, Ukrayna, Rusya gibi pek çok yerden nohut, mercimek, buğday alındığını, saman ve hayvanın ise ithal edildiğini dile getirerek, şunları söyledi:

  • “Harcadığı paranın karşılığını alamayan ister besici, ister süt üreticisi, ister çiftçi; sonuç itibariyle çiftçilikten, besicilikten çıkar oldu. Tarım Bakanı övünerek ne ilan etmiş biliyor musunuz? Venezuela’da yer kiralamışlar. Buğday yetiştirmek için toprak kiralamışlar. 24 milyar lirayı Hariri’nin cebine koydunuz. Nisan ayında gübre atamadı çiftçimiz. O gübreyi bedava verebilirdiniz. Buğday üreticisini tarladan çektin aldın, Venezuela çiftçisine para ödüyorsun. Elalemin çiftçisini zengin ederken, kendi çiftçini açlığa mahkum ediyorsan ne yerlisin ne milli. Günahtır kardeşim günahtır”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER