A3 Haber

Diyarbakır CHP’de kayyum heyet polis eşliğinde görevi devraldı

Diyarbakır CHP’de kayyum heyet polis eşliğinde görevi devraldı

Diyarbakır CHP’de kayyum heyet polis eşliğinde görevi devraldı
Temmuz 21
13:17 2022

Ankara 9’uncu Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından, yasal süresi içerisinde kongre düzenlenmediği için kayyum atanan CHP Diyarbakır il başkanlığında, görevden alınan yönetim dün görevi kayyuma devretmemişti. Dün il binasından kovulan kayyum heyet, bugün polis eşliğinde görevi devraldı.

A3 Haber Merkezi | Diyarbakır CHP il başkanlığında, mahkeme tarafından atanan kayyum heyet, bugün polis eşliğinde binaya gelerek görevi devraldı.

Polis ekibi, çilingir marifetiyle partinin kapısını açarak içeri girdi. Binaya giren kayyum heyet, pek çok eşyanın eski yönetim tarafından götürüldüğünü tespit etti. Bilgisayar kasasının alınması, sadece klavyenin kalması da dikkat çekti.

Kayyum heyetten açıklama: Fiili olarak görevdeyiz

Kayyum heyetin yazılı açıklamasında şöyle denildi:

  • Cumhuriyet Halk Partisi  İl Başkanlığına Çağrı heyeti olarak 18/07/2022 tarihinde hukuki olarak başlayan görevimize  fiilli olarak da bugün başlamış bulunmaktayız. Çağrı heyeti olarak amacımız; görev süresi boyunca birlik ve beraberlik duygusu içerisinde tarafsız bir şekilde olağanüstü  genel kurula CHP İl Örgütümüzü götürmektir.
  • Cumhuriyet Halk Partisi her zaman hukukun, adaletin, özgürlüğün ve emeğin üstünlüğünün savunucusu olmuştur. Cumhuriyet Halk Partili olmak bir kültüre sahip çıkmaktır. Daha önce yaşanan olumsuzluklardan  dolayı heyet olarak kimseye küskün yada kırgın değiliz. Tüm partili yoldaşlarımızla bu süreci yöneteceğiz.
  • Emeğin, kardeşliğin ve Cumhuriyet değerlerinin vazgeçilmez kalesi olan Partimizin, herkese eşit şekilde bu süreci layıki ile yürüteceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu süreçten birleşerek ve güçlenerek çıkacağımızın bilinmesini isteriz. Genel Başkanımız sayın Kemal KILIÇDAROĞLU ve yürekli kadrolarının gösterdiği yolda, sürecin ruhuna uygun şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu bağlamda, Diyarbakır il örgütümüzün fedakâr parti emekçilerine ulaşacağımızı ve değerli fikirleri etrafında demokratik bir süreci başlatacağımızı ilan ediyoruz. Parti görevlisinden, gençlik, kadın, ilçe ve ana kademe eski ve yeni tüm devrimci kadrolarına bu süreci başarı ile taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz. Tüm kamuoyuna saygılarımızı sunarız.

Tutanak tutup şikayetçi oldular

Polis refakatinde görevi devralan kayyum heyet, parti binasındaki eksik evrak ve eşyaların olmadığını bir tutanak tutarak kayıt altına aldılar.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER