A3 Haber

İtalya’da siyasi kriz sürüyor: Koalisyondan destek çıkmadı, Draghi yeniden istifa kararı aldı

İtalya’da siyasi kriz sürüyor: Koalisyondan destek çıkmadı, Draghi yeniden istifa kararı aldı

İtalya’da siyasi kriz sürüyor: Koalisyondan destek çıkmadı, Draghi yeniden istifa kararı aldı
Temmuz 21
11:13 2022

İtalya Başbakanı Mario Draghi, koalisyon ortağı üç partinin parlamentoda hükümetine destek vermemesinin ardından istifa kararı aldığını açıkladı.

İtalya Başbakanı Mario Draghi, koalisyon ortağı üç partinin parlamentoda hükümetine destek vermemesinin ardından bir kez daha istifa kararı aldığını açıkladı.

İtalya’da siyasi kriz

İtalya’da ise Mario Draghi liderliğindeki geniş katılımlı koalisyon hükümeti, COVID-19 salgınının yol açtığı sağlık ve ekonomik kriz koşullarında ulusal birlik hükümeti olarak 13 Şubat 2021’de göreve gelmişti. Draghi hükümetine İtalyan parlamentosunda temsil edilen 10 siyasi parti destek veriyordu.

Draghi’nin istifasına yol açan oylamada ise hükümetin Ukrayna’daki savaş nedeniyle ailelerin ve işletmelerin artan enerji fiyatlarıyla mücadelesine destek için hazırladığı yaklaşık 23 milyar Euro değerindeki ekonomik yardım paketi, koalisyon partilerinden M5S olmadan kabul edilmişti.

Ancak M5S’nin destek vermediği bir hükümete liderlik etmeyeceğini daha önce açıklayan Draghi,  Senato’daki sonucun ardından bakanlar kurulunda istifa edeceğini açıklayıp, istifasını vermek üzere Cumhurbaşkanı Mattarella’ya gitmişti.

Draghi hükümetinin ortaklarından 5 Yıldız Hareketi’nin (M5S), bugün parlamentonun üst kanadı Senato’daki bir oylamada hükümetin sunduğu ekonomik yardım paketine destek vermemesiyle başlayan, Başbakan Draghi’nin istifasıyla derinleşen hükümet krizine Cumhurbaşkanı Mattarella müdahale etmiş ve yapılan yazılı açıklamada istifa reddedilerek “Cumhurbaşkanı, Başbakanın istifasını kabul etmedi ve kendisini durum değerlendirmesini yapmak üzere parlamentoya gitmeye davet etti” açıklaması yapılmıştı.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER