A3 Haber

Bakan Kurum’dan Ankapark görüntülerini paylaşan Mansur Yavaş’a: Sizin hiç mi sorumluluğunuz yok?

Bakan Kurum’dan Ankapark görüntülerini paylaşan Mansur Yavaş’a: Sizin hiç mi sorumluluğunuz yok?

Bakan Kurum’dan Ankapark görüntülerini paylaşan Mansur Yavaş’a: Sizin hiç mi sorumluluğunuz yok?
Temmuz 22
20:26 2022

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Kaderine terk edilen Ankapark’ın içler acısı halinden Belediye Başkanı’nın hiç mi sorumluluğu yok?” diyen Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum’a yanıt verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bitlis’te esnaf ziyareti sırasında konuştu. Bakan Kurum, eski Ankara Büyükşehir  Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından 801 milyon dolar harcanarak yapılan Ankapark’ın atıl kalmış görüntülerini yayınlayan Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında, “Kaderine terk edilen Anka Park’ın bu görüntülerini verirken hiç mi içiniz sızlamadı? Bu görüntülerde sizin hiç mi sorumluluğunuz yok? Yolunuza sürekli algı üreterek mi devam edeceksiniz? Oysa Ankaralı hemşehrilerimiz sizden hizmet bekliyor, eser bekliyor, proje bekliyor” dedi.

Devam eden projeleri yerinde inceleyen Kurum’un konuşmasından satır başları şöyle:

“Yazık değil mi?”

  • 2 gün önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, sosyal medya hesabı üzerinden Anka Park’ın içimizi sızlatan o görüntülerini paylaştı. Kaderine terk edilen Anka Park’ın bu görüntülerini verirken hiç mi içiniz sızlamadı? Bu görüntülerde sizin hiç mi sorumluluğunuz yok? Yolunuza sürekli algı üreterek mi devam edeceksiniz? Oysa Ankaralı hemşehrilerimiz sizden hizmet bekliyor, eser bekliyor, proje bekliyor.
  • Tabii vatandaşımız haklı olarak soruyor. Ankara’nın merkezinde çocukluğumuzun geçtiği o bölgede şöyle çocuklarımız, yavrularımız, parklar içerisinde, bahçeler içerisinde, oyun alanları içerisinde koşup eğlenseydi kötü mü olurdu? Her yaştan kardeşimiz bu yeşil alandan, sosyal alandan istifade etseydi kime ne zararı olacaktı? Sizin bu inatlaşmanızın faturasını Ankara’nın gençleri ödedi, çocukları ödedi, hala da ödüyorlar. Yazık değil mi?

“Bunlar bırakın millet için hizmet üretmeyi, yapılmış bir eseri bile korumaktan acizler”

  • Yapılmış bir hizmeti beğenirsin ya da beğenmezsin senin görevin belediye başkanı olarak o hizmeti kamunun yararına, milletin faydasına sunmaktır. Sizden beklenen Ankara’yı sosyal medyaya konu etmeniz, mahkûm etmeniz değildir. Eskilerin çok güzel bir sözü var, ‘Kaval çalmak üflemek değildir. Parmaklarınızı hareket ettireceksiniz.’ Yani insan diliyle değil, üfleyerek değil, yaptığı işle konuşacak. Millet de ona göre takdir edecek.
  • Bunlar bırakın millet için hizmet üretmeyi, eser üretmeyi, yapılmış bir eseri bile korumaktan acizler. Bu mesele sadece bir Anka Park meselesi değildir. Bu bir zihniyet meselesidir, CHP zihniyeti meselesidir. Üzülerek görüyoruz ki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı da CHP zihniyetine çok kolay intibak etmiş, bu zihniyetin kodlarına, geleneklerine, tarihine o da mahkûm olmuştur.”

“Tabiri caizse raydan çıktılar”

Bakan Kurum, muhalefetin raydan çıktığını ve dengelerinin bozulduğunu ifade ederek, “Muhalefet bir türlü iktidara gelemeyince, son 20 yıldır da milletimiz Cumhurbaşkanımıza iktidarı verince adeta siyasi bir buhrana yakalandılar. Tabiri caizse raydan çıktılar, zaten bozuk olan ayarları, sinirleri, dengeleri daha da bozuldu. Proje yerine video çekip fragman yayınlayanlar, temel atmak yerine twet atanlar, gerçek hayatı da sanal dünyadan ve algıdan ibaret sanıyorlar, milletin de bu laf kalabalığına inanmasını bekliyorlar” dedi.

Yavaş’tan yanıt gecikmedi

Yavaş, “Tek bildikleri algı! Kaderine terk edilen Ankapark’ın içler acısı halinden Belediye Başkanı’nın hiç mi sorumluluğu yok? Ankara, Ankapark siyasi ikbal için kullanılacak bir malzeme değildir!” diyen Kurum’a şunları söyledi:

“Sn. Bakan, Ankapark’ın belediyemize devri sizin de bildiğinizi düşünüyorum ki, 3 yıl önce değil, mahkeme kararıyla 5 gün önce gerçekleşmiştir. Ankapark’ın geleceğine birlikte yön vermemiz adına, sizler de http://forms.ankara.bel.tr/ankapark üzerinden değerli fikirlerinizi iletebilirsiniz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER