A3 Haber

DİAYDER’in kapısı mühürlendi

DİAYDER’in kapısı mühürlendi

DİAYDER’in kapısı mühürlendi
Temmuz 22
19:32 2022

Kürtçe hutbe ve vaaz verildiği gerekçesiyle hakkında kapatma davası açılan DİYADER’in kapısı mühürlendi.

İstanbul’da faaliyet yürüten Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) hakkında Bakırköy 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde süren kapatma davasının 28 Haziran’da görülen karar duruşmada, “tedbiren” faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildi.

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, karar nedeniyle Şirinevler’de bulunan dernek binasına giden polis, derneğin kapasını mühürledi.

4’u tutuklu olmak üzere 23 imamın yargılandığı DİAYDER Davası’nın duruşması 17 Haziran’da görüldü. Son duruşmada mahkeme heyeti, Dernek Başkanı Ekrem Baran’ın tutukluluk halinin devamına, Hafit Tunç, Ali Fuat Hatip ve Mehmet Emin Aslan’ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, tahliye olan imamların haftada bir kez karakola giderek imza atmasına, bazı tutuksuz sanıklar hakkındaki ‘ev hapsi’ adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasına, yurt dışı çıkış yasağının ise devam etmesine karar verdi. Gizli tanıklar ‘Kartal’ ve ‘X-Tanık’ın dinlenilmesinden vazgeçildi. Dosya mütalaa hazırlaması için duruşma savcısına gönderildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER