Site icon A3 Haber

Dokuz özel üniversiteye özlük hakları soruşturması: YÖK o üniversitelerin adını gizliyor

YÖK, akademisyenlerin özlük haklarına ilişkin dokuz vakıf üniversitesi hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını duyurdu. YÖK, bu üniversitelerin hangi üniversiteler olduğunu ve hangilerine işlem uygulandığını ise açıklamadı. YÖK, “gerekli işlemler yapılmaktadır” açıklaması yaptı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bazı vakıf üniversitelerinde çalışan akademisyenlerin yaşadığı ücret ve işten çıkarılma sorununun ardından harekete geçti ve ismi açıklanmayan 9 vakıf üniversitesi hakkında nisan ayında soruşturma başlattı.

Yürütülen incelemenin tamamlandığını ve bazı vakıf üniversitelerinin çalışanlarına devlette çalışanlarla eş değer ücret verilmediğinin tespit edildiğini belirten YÖK, “İnceleme raporlarında yer alan tespitlerde, ‘bazı vakıf yükseköğretim kurumlarının Kanun’da açık düzenleme olmasına karşın görev yapan öğretim elemanlarına ödenen ücretlerde Devlet üniversitelerindeki ücret artışının gözetilmediği ya da ücret artışının sözleşme tarihleri bahane edilerek ilgili dönemlerde yapılmadığı’ anlaşılmıştır. Söz konusu tespitler çerçevesinde Kurulumuzun yetki ve sorumlulukları çerçevesinde gerekli işlemler yapılmaktadır” açıklamasını yaptı.

YÖK soruşturma sürecinde olduğu gibi bu üniversitelerin hangi üniversiteler olduğunu ve hangilerine işlem uygulandığını ise açıklamadı.

YÖK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Resmi Gazete’de yayımlandı

Dokuz vakıf üniversitesine inceleme

Gerekli işlemler yapılıyor

Exit mobile version