Site icon A3 Haber

İzmir Tabip Odası Başkanı uyardı: “Her iki testten biri pozitif”

İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir’de de Covid-19 nedeniyle vaka ile yoğun bakım servislerindeki hasta sayısının arttığını belirterek, “Her iki testten biri pozitif” dedi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Süleyman Kaynak, gerek pozitif testlerde gerekse yoğun bakımda yatan hasta sayısındaki düşüşün, son dönemde tersine döndüğünü ifade etti. Kamu yönetiminin birtakım önlemleri gevşettiğini söyleyen Kaynak, maske konusunda ısrarcı olunmadığına dikkat çekerek bu durumun hazirandan itibaren vaka sayılarında artışa sebep olduğunu anlattı. Kaynak, “Haziran ayında test pozitifliği yüzde 5’lere doğru çıkmaya başladı. Bugün ise yapılan testlerin yüzde 50’si pozitif. Yani her iki testten biri pozitiftir” diye konuştu.

Kamu yönetiminin takvime bakarak birtakım tedbirler alabileceğini kaydeden Kaynak, önümüzdeki haftalarda rakamların daha net ortaya çıkacağını belirterek, şöyle devam etti:

“Aşı programlarını takip edin”

Pandeminin başladığı aşısız olan ilk altı aylık döneme göre şu an yoğun bakımlardaki hasta sayısının oldukça az olduğunu dile getiren Kaynak, son altı aylık süreç ile karşılaştırıldığında bir artıştan söz etmenin mümkün olduğunu anlattı. Kaynak, “Yoğun bakım servislerinin Covid-19’a ayrılmış kısımları veya hastanelerdeki servisler kapatılmıştı. Fakat şu an yoğun bakımlarda az da olsa yatış var. Başlangıca göre bu düşük ama geçtiğimiz altı ayla karşılaştırıldığında artış söz konusu. Önümüzdeki haftalar daha da artacak” ifadesini kullandı.

Vatandaşlara bazı uyarılarda da bulunan Kaynak, aşılarda hatırlatma dozlarının mutlaka yaptırılması gerektiğini söyleyip, şunları kaydetti:

Exit mobile version