A3 Haber

Akşener ve Yavaş’tan Ankapark ziyareti: “Bugüne kadar yapılmış yolsuzluğun ve israfın somut halidir”

Akşener ve Yavaş’tan Ankapark ziyareti: “Bugüne kadar yapılmış yolsuzluğun ve israfın somut halidir”

Akşener ve Yavaş’tan Ankapark ziyareti: “Bugüne kadar yapılmış yolsuzluğun ve israfın somut halidir”
Temmuz 24
15:09 2022

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından inşa edilen Ankapark’ı ziyaret etti. Ankapark’taki çürümeye yönelik konuşan Akşener “Türkiye’de bugüne kadar yapılmış pek çok yolsuzluğun, israfın somut hepinizin gördüğü halidir” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dönemin AKP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından “Dünyanın en büyük TEMA Parkı” olacağı iddiasıyla 750 milyon dolar maliyetle inşa edilen ve çürümeye bırakılan Ankapark’ı ziyaret etti.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile açıklamalarda bulunan Akşener, “Ankapark, “Türkiye’de bugüne kadar yapılmış pek çok yolsuzluğun, israfın somut hepimizin gördüğü halidir” dedi.

Akşener, ABB’nin üç yıllık hukuk mücadelesi sonucu belediyeye devredilmesinin ardından kapıları vatandaşlara açılan Ankapark’ı ziyareti sırasında Ankapark’a harcanan parayla KYK borcu olan öğrencilerin yalnızca faizlerinin değil tüm borçlarının silinebileceğini, EYT’lilerin birçok probleminin çözülebileceğini söyledi.

“Ankapark’ı unutturmamız gerekiyor” 

Akşener şöyle konuştu:

  • Ankapark, Türkiye’de bugüne kadar yapılmış pek çok yolsuzluğun, israfın somut hepinizin gördüğü halidir. Türkiye’deki herkesin kendi şehrinde yaşadıklarının büyük ölçüsü bu. 14 milyar lirayla gençlerin tüm KYK borcu silinebilirdi. EYT’lilerin birçok problemi çözülebilirdi. Ankara’ya dair altyapıların ne kadar düzeltilebileceğini Sayın Başkanım açıkladı. Niye böyle bir dinozor merakı vardı onu anlamadım. Ankapark’ı unutturmamamız gerekiyor ki bir daha buna benzer hadiselerin yaşanmamasının önüne geçmemiz lazım.

Mansur Yavaş’tan Gökçek’e: Tedavi olursa muhatap olurum

Gökçek’in açıklamalarının sorulduğu ABB Başkanı Mansur Yavaş ise “Kontrole gitmesini öneriyorum. Ruh sağlığından gerçekten endişe ediyorum. Attığı tweetlere ve sözlerine bakarsanız… Tedavi olursa ancak o zaman muhatap olurum” açıklamasında bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER