A3 Haber

Kılıçdaroğlu Balıkesir’de “Milletin Sesi” mitinginde konuştu: Uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektirenlerden hesap soracağım

Kılıçdaroğlu Balıkesir’de “Milletin Sesi” mitinginde konuştu: Uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektirenlerden hesap soracağım

Kılıçdaroğlu Balıkesir’de “Milletin Sesi” mitinginde konuştu: Uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektirenlerden hesap soracağım
Temmuz 24
18:45 2022

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yurttaşları kürsüye çıkararak kendi sorunlarını dile getirmelerini sağladığı Milletin Sesi mitinglerinin üçüncüsü Lozan’ın yıldönümünde Balıkesir’de Kuvayı Milliye Meydanı’nda yapıldı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın açıklamasına göre, tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları mitinge davet edildi. Mitingde Türk bayrağı ve CHP bayrağı dışında herhangi bir özel flama ya da bayrağı kullanılmadı.

Çok sayıda yurttaşın toplandığı miting, 68 yaşındaki çiftçi Ali Duman’ın konuşmasıyla başladı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Parti Meclisi üyeleri ve milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını vatandaşların arasında takip etti.

Kılıçdaroğlu: Kucaklaşma zamanı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu miting alanına eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlite geldi. Kürsüden halkı selamladı.

Vatandaşların ardından açıklamalarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının satır başları şöyle oldu:

  • Sarayda oturup ülkenin halini düşünen değil, milletin arasında oturup milletin halini düşünen yöneticilere ihtiyacımız var. Bu ülke sıradan bir ülke değil toplandığımız bu meydan sıradan bir meydan değil. Bu sesi geniş kitlelerin yanı sıra Ankara’daki sağırlara da duyurmak zorundayız.
  • Kuva-yi Milliye meydanı diyoruz bu meydan Kuva-yi Milliyeciler var bu meydanda. Ey Kuva-yi Milliyeciler hoş geldiniz. Bugün ayrıca Lozan Antlaşmasının 99’uncu yılını kutluyoruz. 99 yıl önce Servi yırtıp atan ve bu ülkenin bağımsızlığını emperyal güçlere onaylatan bir süreci yaşadık. Bugün bu süreci büyüterek yaşıyoruz.
  • Dün Bursa’daydım onlara söz verdim bugün Kuvayi Milliye’nin başkentindeyiz burada size de söz veriyorum. Meclis açıldığında yapacağımız ilk iş Lozan’nın kabulünün yıldönümünü bayram ilan etmektir. Teklifi yaparken ak ile karaları göreceğiz. Kimlerin vatansever olduğunu hep beraber göreceğiz!
  • Balıkesir’e Kuva-yi Milliye’nin başkenti dedik. Bir İstiklal Madalyası’nı da hak ediyor Balıkesir. Kuva-yi Milliyenin şahlandığı, en güçlü kent Balıkesir’e İstiklal madalyası verilmesini de teklif edeceğiz.

“Artık Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Çerkes ayrımı yapmadan kucaklaşma zamanı”

  • Bir yüz yılı devirdik. 2023 Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüz yılı olacak. İlk yüzyılda başarılar da oldu ama büyük acılar da çektik. Başbakanlar idam edildi, bakanlar idam edildi. Gencecik evlatlarımız idam sehpalarında hayatlarını kaybettiler. ‘Bir sağdan olsun bir soldan olsun’ gencecik evlatlarımız astılar. O ailelerle oturup konuşmak, onlarla helalleşmek zorundayız dedim. Artık kucaklaşma zamanı artık beraber olma zamanı, artık Aleviydi, Sünniydi, Lazdı, Kürttü, Çerkesdi diye bir ayrım yapmadan kucaklaşma zamanı.
  • Bir daha ilan edeyim CHP olarak yani devleti kuran bir parti olarak iki kırmızı çizgimiz var: Vatanımız ve bayrağımız. Vatanımıza ve bayrağımıza canımız feda diyoruz. Onun dışında kimliği, inancı yaşam biçimi ne olursa olsun vatanına bayrağına bağlı herkesin benim başımın üstünde yeri vardır.

“Devleti soyanların, devlette görev almasını istemiyoruz”

  • Dış politikanın milli olmaktan çıktığını görüyoruz, bu nedenle ağır bedeller ödüyoruz. Devletin yapısında ciddi bir çürüme var. Devlette liyakat kalmadı. Rüşvet alanların büyükelçi tayin edildiği bir ülke olmak istemiyoruz. Devleti soyanların devletin makamlarında olmalarını istemiyoruz. Devlette liyakat ve adalet istiyoruz. Dolayısıyla bizim görevimiz devleti yeniden inşa etmektir. Devletin kurumlarında adaleti ihya edeceğiz.

“Devletin dini adaletse adaleti yeniden getirmek zorundayız”

  • Beş cente muhtaç bir ülkeyiz bugün. Merkez Bankası’nın kasasında kendisine ait 5 cent bile yok bugün. Bu ülke kanla gözyaşıyla kuruldu. Bu ülkenin bir itibarı, bir saygınlığı var. Bu ülkeyi buradan çekip çıkarmamız lazım. Devletin dini adaletse adaleti yeniden getirmeliyiz.
  • Bize inanın ve güvenin bu ülkeye hakkı, hukuku ve adaleti mutlaka getireceğiz.

“Uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektirenlerden hesap soracağım”

  • O rüşvet alan büyükelçileri sizlerin takdiri, Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda derhal görevden alacağız. Uyuşturucu baronlarıyla mücadele edeceğim, uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektirenlere de hesabını soracağım.

“Madenler vatandır, vatan satılmaz”

  • Bu düzeni değiştireceğiz! Ecevit’in dediği gibi; Ne ezen ne ezilen insanca, hakça bir düzeni getireceğiz!
  • EYT sorununu çözemezlerse az kaldı, biz çözeceğiz!

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER