A3 Haber

Erdoğan: Ekonomik istikrar mücadelemizi inşallah zaferle neticelendireceğiz

Erdoğan: Ekonomik istikrar mücadelemizi inşallah zaferle neticelendireceğiz

Erdoğan: Ekonomik istikrar mücadelemizi inşallah zaferle neticelendireceğiz
Temmuz 24
20:56 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ” Kur, faiz enflasyon şeytan üçgeninde sıkıştırıldığımız ekonomik istikrar mücadelemizi de inşallah zaferle neticelendireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Tören İstiklal Marşı ve Kuran okunmasıyla başladı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

  • Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma altyapısından aldığımız güçle hedeflerimize doğru adım yürüyoruz. Terör örgütleriyle, darbecilerle, ekonomik tetikçilerle mücadele ederek geldiğimiz bu noktada son dönemdeki sınamaları da başarıyla geçtiğimize inanıyorum.
  • Salgın sürecinde sağlık ve üretim gücümüzü test ettik. Rusya, Ukrayna Savaşı’yla bölgesel krizler karşısındaki dayanıklılığımızı gördük.
  • Kur, faiz enflasyon şeytan üçgeninde sıkıştırıldığımız ekonomik istikrar mücadelemizi de inşallah zaferle neticelendireceğiz. Böylece 2023 hedeflerine ulaşmış 2050 vizyonunu hayata geçirme yolunda kararlılıkla ilerleyen bir Türkiye’yi bizden sonraki nesillere bırakma imkanına kavuşacağız. Hiç şüphesiz bu hem zorlu hem de büyük bedeller ödenmesini gerektiren kutlu bir mücadeledir. Allah’ın yardımı ve milletimizin dirayetiyle ülkemizi bugünlere ayağına taş değdirmeden getirdik.
  • Gelişmişinden az gelişmişine tüm ülkelerin çok ciddi siyasi, ekonomik, sosyal çalkantıların eşiğinde olduğu bir döneme biz toparlanmamızı ve yükselişimizi tamamlamış şekilde girmeye hazırlanıyoruz. Sınırlarımızı terör örgütlerinden temizleme kararlılığımızın hem uluslararası meşruiyetini güçlendiriyor hem bölgedeki desteğini arttırıyoruz.
  • Kuzeyimizdeki savaşta taraflarla her düzeyde konuşabilen diyalog yollarını açık tutan son tahıl anlaşmasındaki gibi mümkün olan alanlarda iş birliğini sağlayan anahtar ülke konumundayız. Çeşitli sebeplerle sorunlar yaşadığımız ülkelerle ilişkilerimizi birer birer yoluna koyuyoruz.
  • Göreve geldiğimizde 20 yıl önceyi söylüyorum. Bizim savunma sanayinde sadece bize ait olan yüzde 20’ydi ama şu anda savunma sanayinde ürettiğimiz hamdolsun yüzde 80’e ulaştı. Bütün bunlarla beraber artık savunma sanayinde kendi ürünlerimiz ortada.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER