A3 Haber

Erdoğan’ın katıldığı üçlü zirveye ilişkin çarpıcı iddia: “Putin, İran’a dublörünü mü gönderdi?”

Erdoğan’ın katıldığı üçlü zirveye ilişkin çarpıcı iddia: “Putin, İran’a dublörünü mü gönderdi?”

Erdoğan’ın katıldığı üçlü zirveye ilişkin çarpıcı iddia: “Putin, İran’a dublörünü mü gönderdi?”
Temmuz 24
12:50 2022

Rusya ve Ukrayna arasında 24 şubattan bu yana devam eden savaşın yankıları devam ederken dünya basınında bu sefer de İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleştirilen üçlü zirveye dair bir iddia gündeme geldi. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir araya geldiği toplantıda Rus liderin dublör kullandığı söylentileri gündeme oturdu.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ev sahipliğinde ülkesinin başkenti Tahran’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçtiğimiz hafta hem ikili hem de üçlü görüşmeler yaptı. Görüşmede en çok konuşulan konulardan biri Erdoğan’ın Putin’i 50 saniye bekletmesi olurken şimdi de Rus liderin dublör kullandığı iddiaları gündemi meşgul ediyor.

“Sizce bu Putin mi?”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli New York Post’ta yer alan habere göre, Ukraynalı tümgeneral Kirilo Budanov, Rusya Devlet Başkanı Putin’in bir dublör getirdiğini ve Rusya’nın uçağının İran’a iniş yapmasından sonra bu dublörün kırmızı halıdan geçerek yetkililerle bir araya geldiğini iddia etti. Ukrayna istihbaratından kaynaklar da Putin’in dublör kullanmış olabileceği iddiasını ortaya attı.

Gündeme gelen haberlerde, sosyal medyada da paylaşılan görüntülerde uçaktan inerek kırmızı halıda yürüten Putin’in bir ayağının topallaması ve normalden çok daha hızlı hareket etmesi, kameralar önünde “görüntülenmek istemediği” şeklinde yorumlandı.

Konuyla ilgili Ukrayna’nın haber kanalı 1+1’e konuşan Budanov, “Ben sadece size ipucu vereceğim. Lütfen Putin’in uçaktan indiği anın görüntülerine bakın. Sizce bu Putin mi?” diye sordu.

“Erdoğan’ın beklettiği dublör değildi”

Öte yandan Ukraynalı yetkililer, toplantı öncesinde Erdoğan’ı beklemek zorunda kalan ve yüzü şekilden şekle giren kişinin bir dublör olmadığı yorumunu yaptı. Ukraynalı yetkili Anton Geraşenko, Putin’in kameralar önünde yalnızca beklemesi ile ilgili dikkat çekici yorumlar yapmıştı. Geraşenko, “Erdoğan, Tahran’da Putin’i bekletti. Führer’in yüzünde utanç ve hakaret duygularının bütün yelpazesi vardı. Bir sığınak bu yüzü saklamak için en iyi yer” ifadesini kullanmıştı.

Uzun zamandır kanser olduğu iddialarıyla gündeme gelen Rus lider Putin ile ilgili İngiliz The Sun gazetesine konuşan Ukraynalı kaynaklar, Rusya Devlet Başkanının, Ayetullah Ali Hamaney ile görüşmek üzere İran’a yaptığı ziyaret sırasında normalden daha hareketli göründüğünü belirttiler.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran, Rusya ve Türkiye üçlü zirvesine katılmak için gittiği Tahran’da Rusya Devlet Başkanını 50 saniye bekletmişti. Erdoğan’ın Putin’i bekletmesi “intikam” olarak yorumlanmıştı.

O sırada ayakta Erdoğan’ı bekleyen Putin, kameraların önünde sıkıldığını belli eden vücut diliyle kalakalmış ve bu durum akıllara 2020 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyetinin Moskova’da yaşadığı krizi getirmişti. O dönemde temaslarda bulunmak için Putin’le görüşmeye giden Erdoğan ve heyeti dakikalarca bekletmiş ve Rusya devlet televizyonu Erdoğan’ın sıkılmış halini çekerek ekranın altına da sayaç yerleştirmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER