A3 Haber

Gezi davası tutuklusu Can Atalay: Atanamamış bir AKP’li milletvekili bizi tutukladı

Gezi davası tutuklusu Can Atalay: Atanamamış bir AKP’li milletvekili bizi tutukladı

Gezi davası tutuklusu Can Atalay: Atanamamış bir AKP’li milletvekili bizi tutukladı
Temmuz 24
13:51 2022

Gezi tutuklusu Can Atalay, “Atanamamış bir AKP’li milletvekili bizi tutukladı diye özetliyorum ben durumu. O kadar acayip bir yargılama(ma) yaşadık ki ben karar altında imzası olan o iki kişinin kendileri, yakınları ile ilgili ‘dosya’ riski altında yaşadıklarını düşünüyorum” dedi.

Gezi Davası’ndan 18 yıl hapis cezası alan ve üç aydır tutuklu bulunan avukat Can Atalay Gerçek Gündem’in sorularını yanıtladı. Atalay’ın bazı sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

Yıllarca cezaevlerinde tutukluları ziyaret ettiniz. Şimdi siz ziyaret edilen taraftasınız. Masanın diğer tarafında olmak size nasıl hissettirdi?

  • Cezaevinde olmak kötü bir şey. Buna hiç kuşku yok. Ancak avukat olarak cezaevinde müvekkilini, arkadaşını ziyaret mi daha zor, yoksa mahpus olarak avukat görüşüne çıkmak mı zor diye soruyorsanız ben ilkinde daha zorlandığımı söylerim. Tekrar edeyim, mahpusluk zor iş, Silivri 9 Nolu çok zor bir mekan. Ancak ‘görüş’ bahsi özelinde avukatlık da çok zor iştir.

Davanıza bakan hakimin AKP geçmişini, Gezi dosyasındaki ‘FETÖ’ izlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

  • Atanamamış bir AKP’li milletvekili bizi tutukladı diye özetliyorum ben durumu. O kadar acayip bir yargılama(ma) yaşadık ki ben karar altında imzası olan o iki kişinin kendileri, yakınları ile ilgili ‘dosya’ riski altında yaşadıklarını düşünüyorum. Hukuksuzluk, hukuk devletinin tarumar edildiği bir dönem yaşıyoruz. Ama böyle bir ‘iş’e iştirak etmek için bir mecburiyet olmalı. Sorunuz da FETÖ izi demişsiniz, katılmıyorum. AKP-Fethullahçı koalisyonunun gün ışığına çıkan en yeni suçu ‘Gezi davası’dır. Hukuka aykırı delil tartışıp okuru yormayacağım. Bu delilsiz, delile hiç ihtiyaç duyulmayan bir yargılama(ma)dır. Gezi’yi önce koalisyon olarak sonra ise Fethullahçı polis, savcı, hakim marifetlerini AKP’nin sahiplenmesi ile karalamaya çalıştılar. Sonuç, mutlak başarısız olduklarıdır.

Cezaevinden çıkınca ilk ne yapmak istersiniz? Dışarıya dair planlar yaptınız mı?

  • Cezaevinden çıkar çıkmaz ailemle ve dostlarımla upuzun bir sofrada buluşmayı, muhabbete buz gibi bir bira ile başlamayı düşünüyorum. Sabahındaysa tüm dayanışma gösterenleri ziyaret için yola çıkacağım.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER