A3 Haber

SOL Parti’den Fatsa’da miting: Fındıkta sömürüye son!

SOL Parti’den Fatsa’da miting: Fındıkta sömürüye son!

SOL Parti’den Fatsa’da miting: Fındıkta sömürüye son!
Temmuz 24
20:11 2022

SOL Parti’nin ekonomik krize, zamlara, fındık tekellerine, taşocaklarına ve madenlere karşı örgütlediği Fatsa Mitingi bugün düzenlendi. 3 bin kişinin katıldığı mitingde konuşan SOL Parti PM Üyesi Pelin Bektaş, “Biz emeğimizin, ürettiğimizin, fındığımızın değerini de kıymetini de biliyoruz. Hakkımıza sahip çıkmak için yan yanayız. Fındık bizim canımız, 70 lira hakkımız! Bugün sömürenler emekçilerden, bizden korkuyorlar” dedi.

SOL Parti’nin ‘Fındıkta Sömürüye Son’ mitingi bugün Ordu Fatsa’da gerçekleştirildi.

“Fındığımıza Emeğimize Doğamıza sahip çıkalım” mitingi için Fatsa’nın köylerinden gelip Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran kalabalık, bugün taleplerini dile getirdi.

Fatsa halkı, ekonomik krize, sürekli artan zamlara, fındık tekellerine, taşocaklarına, madenlere karşı isyanını Cumhuriyet Meydanı’nda haykırdı.

3 bin kişinin katıldığı mitingde sanatçılar Ali Asker, Mehmet Gümüş ve Fuat Saka sahne aldı.

Mitingde konuşan SOL Parti PM Üyesi Pelin Bektaş, “İşgalci şirketler ve onlara yasalarla yardım eden işbirlikçiler. Soyguncular saray oturanları, çocuklarımızın geleceğini çalıyorlar bize yeme içme okuma diyorlar. Onlar fındığa ekmeğe canımıza düşmanlar.” ifadelerini kullandı. Mitingde fındık üreticilerine de söz verilirken, Bektaş’ın konuşmasının ardından sanatçı Ali Asker sahne aldı.

“Bizden korkuyorlar”

SOL Parti PM Üyesi Pelin Bektaş konuşmasında şunları söyledi:

  • İşgalci şirketler ve onlara yasalarla yardım eden işbirlikçiler. Soyguncular saray oturanları, çocuklarımızın geleceğini çalıyorlar bize yeme içme okuma diyorlar. Onlar fındığa ekmeğe canımıza düşmanlar. Altın diye diye nefese toprağa hayata umuda düşman oldular. Biz emeğimizin, ürettiğimizin, fındığımızın değerini de kıymetini de biliyoruz. Hakkımıza sahip çıkmak için yan yanayız. Fındık bizim canımız, 70 lira hakkımız! Bugün sömürenler emekçilerden, bizden korkuyorlar. Bu memleketin dağı taşı havası suyu bu memleketin genci çiftçisi kadını onlardan alacaklı. Bizler biliyoruz. Her gecenin sabahı gelir. Biz geliriz. Özgürlüğün emeğin dayanışmanın zamanı şimdidir artık yeter! Onlar kaybedecek biz kazanacağız! İnadına gülelim mücadele edelim. İnadına hep beraber şarkılarımızı türkülerimizi onlara inat okuyalım.

“Kimse çocuğunu okutamıyor”

Mitingde söz alan fındık üreticisi Hatice Salbaş şunları söyledi:

  • Bize diyorlar ki orman mahsulü. Bizim geleceğimiz 70 yıldır fındıktır. Biz nasıl geçinelim fındık olmadan. Söke söke alacağız hakkımızı. Biz bunların ekmeğini istemiyoruz. Ekmek 10 lira olmuş biz bu ekmeği nasıl alacağız. Biz bunların hakkını değil kendi hakkımızı istiyoruz. Dolar geliyor dolar gidiyor biz hala açız. Biz doymadan çalışıyoruz. Biz başaracağız hakkımızı alana kadar devam edeceğiz. Görecekler. Bizim hakkımız bu. Bir ekmeği 10 liraya çıkardılar. Nasıl alalım. Biz hakkımızı istiyoruz. Ben 70 yaşındayım bir türlü doyamadım. Doyan gidiyor, biz hep açız. Hakkımızı alana kadar devam edeceğiz. Ya verecekler ya verecekler. Bizi bankalara borçlandırdılar. İcraya veriyorlar, neyimiz varsa alıyorlar. Biz hakkımızı alacağız. Kimsenin ekmeğini istemiyoruz. Kendi hakkımızı istiyoruz, alacağız

Önder İşleyen: Hakkımızı almaya geldik

Ardından mitingde SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyin’in konuşmasına geçildi. İşleyen şunları dile getirdi:

  • “Bu umut meydanını bu mutluluk meydanını sol parti adına sevgi ve saygıyla selamlıuyorum. Biz bugün hakkımızı aramak için buraya geldik. Emeğimizi çalanlara fındığımızı çalanlara karşı bu meydanda biriktik. Sizden bir şey istiyorum. Ayağa kalkalım, sesimizi sağır sultan duysun hakkımızı almaya geldik söke söke almaya geldik. Halka kulaklarını tıkamış saraylılar duysun. Fatsa meydanından sesleniyoruz. Fındık üreticisi emeğinin karşılığını alacak. Birleşe birleşe başaracağız bunu. Bugün olduğu gibi omuz omuza birbirimize yaslanarak başaracağız. 15 gündür Fatsada Ünye’de, Gürgentepe’deyiz. Bizi misafir eden bizim yürüyüşümüzde ayak izi bıraktığımız birlikte köylerimiz var. Onları selamlıyorum. Hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz. Demirci Köyü Kökeli Köyü Aslangazi ve ismini sayamadığım, gittiğimiz tüm köylerden Fatsa’dan Ordu’dan tekrar selam olsun.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER