Site icon A3 Haber

SOL Parti’den Fatsa’da miting: Fındıkta sömürüye son!

SOL Parti’nin ekonomik krize, zamlara, fındık tekellerine, taşocaklarına ve madenlere karşı örgütlediği Fatsa Mitingi bugün düzenlendi. 3 bin kişinin katıldığı mitingde konuşan SOL Parti PM Üyesi Pelin Bektaş, “Biz emeğimizin, ürettiğimizin, fındığımızın değerini de kıymetini de biliyoruz. Hakkımıza sahip çıkmak için yan yanayız. Fındık bizim canımız, 70 lira hakkımız! Bugün sömürenler emekçilerden, bizden korkuyorlar” dedi.

SOL Parti’nin ‘Fındıkta Sömürüye Son’ mitingi bugün Ordu Fatsa’da gerçekleştirildi.

“Fındığımıza Emeğimize Doğamıza sahip çıkalım” mitingi için Fatsa’nın köylerinden gelip Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran kalabalık, bugün taleplerini dile getirdi.

Fatsa halkı, ekonomik krize, sürekli artan zamlara, fındık tekellerine, taşocaklarına, madenlere karşı isyanını Cumhuriyet Meydanı’nda haykırdı.

3 bin kişinin katıldığı mitingde sanatçılar Ali Asker, Mehmet Gümüş ve Fuat Saka sahne aldı.

Mitingde konuşan SOL Parti PM Üyesi Pelin Bektaş, “İşgalci şirketler ve onlara yasalarla yardım eden işbirlikçiler. Soyguncular saray oturanları, çocuklarımızın geleceğini çalıyorlar bize yeme içme okuma diyorlar. Onlar fındığa ekmeğe canımıza düşmanlar.” ifadelerini kullandı. Mitingde fındık üreticilerine de söz verilirken, Bektaş’ın konuşmasının ardından sanatçı Ali Asker sahne aldı.

“Bizden korkuyorlar”

SOL Parti PM Üyesi Pelin Bektaş konuşmasında şunları söyledi:

“Kimse çocuğunu okutamıyor”

Mitingde söz alan fındık üreticisi Hatice Salbaş şunları söyledi:

Önder İşleyen: Hakkımızı almaya geldik

Ardından mitingde SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyin’in konuşmasına geçildi. İşleyen şunları dile getirdi:

Exit mobile version