A3 Haber

İzmir’de Whatsapp mesajıyla işten atılan işçiler oturma eyleminde: “İşimizi geri istiyoruz”

İzmir’de Whatsapp mesajıyla işten atılan işçiler oturma eyleminde: “İşimizi geri istiyoruz”

İzmir’de Whatsapp mesajıyla işten atılan işçiler oturma eyleminde: “İşimizi geri istiyoruz”
Temmuz 25
13:56 2022

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Evde Sağlık ve Bakım Hizmeti” veren 30’ya yakın taşeron firma işçileri WhatsApp mesajıyla işlerinden çıkarıldı. İşten çıkarıla işçiler belediye önünde eylem yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik kapsamında yürüttüğü “Evde Sağlık ve Bakım Hizmeti” biriminde işçi kıyımı yaşandı. İBB bünyesinde görev yapan 31 kadar taşeron firma işçisi WhatsApp mesajıyla işlerinden çıkarıldı.

İşlerine geri dönmek ve kadrolu istihdam isteyen işçiler, Konak’ta bulunan belediye binası önünde oturma eylemine başladı.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre, işçiler adına açıklama yapan Sevgi Esen, beş yıldır taşeron olarak çalıştıklarını söyleyerek, “Bu hizmetleri İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı taşeron firmada sosyal haklardan yoksun olarak ürettik. Kadrolu belediye işçilerin haklarının çok gerisinde çalışma koşulları ve ücretlerle çalıştık. Kadro talebini her dile getirdiğimizde idareciler bize suçlayıcı biçimde ‘kadroya geçerseniz siz bu kadar iyi çalışmazsınız, kaytarırsınız’ diyorlardı. Demek ki evde sağlık ve bakım işini taşeron firmaya vermek, işçileri güvencesiz ve ağır koşullarda hizmet üretmeye zorlamak anlamına geliyormuş” diye konuştu.

Esen, sözlerine şöyle devam etti:

  • “Mayıs ayında gerçekleşen ihale yenilenme sürecinde GSM Medya Sosyal Sağlık Hizmetleri adlı şirket yüklenici taşeron firma oldu. Sonrasında bize idarecilerden tarafından ‘aranızda çürük elmalar’ var diyerek mobbing ve suçlayıcı dil başlatıldı. Sonrasında, 60 kişilik Evde Sağlık ve Bakım ekibinden biz 31 kişinin ise işine bir Whatsapp mesajı ile son verildi.”

“Hakkımızı yerde koymayacağız”

Esen, “Emek en yüce değerse” dedi ve ekledi:

  • “Eğer, bizim hiçbir gerekçe gösterilmeden bir Whatsapp mesajı ile işten atılmamız emek düşmanlığıdır, işçi kıyımıdır. Şimdi buradayız, işyerimiz artık bu kapının önüdür! Ekmeğimiz ve hakkımız için buradayız. Esas işverenimiz olan İzmir Büyükşehir Belediyesi önünden hep birlikte, güçlü şekilde ilan ediyoruz, bizi zan altında bırakan ve açlığa mahkum eden bu tutumu kabul etmeyeceğiz. Emeğimizi ve onurumuzu çiğneyen bu tutuma razı olmayacağız. Ekmeğimizi, hakkımızı yerde koymayacağız.”

Esen, son olarak talepleri ise şu şekilde sıraladı:

  • “Taşeron çalışmaya, güvencesiz, sosyal haklardan mahrum çalışma koşullarına son verilmesini istiyoruz.
  • Evde sağlık ve Bakım hizmetini üreten işçilerin kadrolu olarak istihdam edilmesini istiyoruz.
  • Son süreçte çıkarılan 30 işçinin de eksiksiz işine geri iade edilmesidir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER