A3 Haber

Midilli Adası’ndaki yangın üçüncü gününde: Ünlü tatil bölgesi Vatera tahliye ediliyor

Midilli Adası’ndaki yangın üçüncü gününde: Ünlü tatil bölgesi Vatera tahliye ediliyor

Midilli Adası’ndaki yangın üçüncü gününde: Ünlü tatil bölgesi Vatera tahliye ediliyor
Temmuz 25
14:31 2022

Yunanistan’ın Midili adasında üç gündür devam eden orman yangını nedeniyle tatil köyü Vatera’nın tahliyesine karar verildi. Yangının kontrol altına alınabilmesi için itfaiye ekiplerinin çalışması sürüyor.

Yunanistan orman yangınları ile mücadele etmeye devam ediyor. Midilli Adası’nda 23 Temmuz Cumartesi günü sabah saatlerinde başlayan orman yangını üçüncü gününde de söndürülmeye çalışılıyor.

Midilli İtfaiye şefi Giannis Artopaios, yaptığı açıklamada Kastri bölgesinde çıkan orman yangının kontrol altına alınamadığını alevlerin geniş bir bölgeye yayılması nedeni ile zarar ziyan tespiti yapamadıklarını öncelikle insan hayatını düşündüklerini ve tahliyeleri yapmayı sürdürdüklerini söyledi.

Yangına müdahale eden itfaiye erleri ve vatandaşlar arasında yaralanan sekiz kişinin çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı açıklandı.

Yangın nedeniyle bölgedeki ev ve otellerde bulunan yaklaşık 600 kişi tahliye edilirken, havadan ve karadan süren söndürme çalışmalarına Yunan askeri birliklerinin de katıldığı belirtildi.

Yerli ve yabancı turistlerden ilgi gören uzun kumsalları ile ünlü Vatera bölgesinde bulunan birçok ev alevlere teslim oldu. Yangın tehdidi nedeniyle daha önce tahliye edilen evlerde kimsenin bulunmaması muhtemel can kaybını önlendi.

Türk balıkçılar da bölgede

Ada halkı, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri bölgeye gelmeden Türk balıkçıların olay yerine ulaştığını ve gerek duyulması halinde muhtemel tahliye çalışmalarına yardımcı olacaklarını belirttiklerini söyledi. Yunanistan’da şu an 50’den fazla orman yangınına müdahale ediliyor. Ülkenin birçok noktasında 43 dereceye kadar çıkan hava sıcaklığı orman yangınlarını tetikliyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER