A3 Haber

Sezen Aksu’yu “kafalarına sıkacağız” diye tehdit etmişti: AKP’li Bulut 58 milyon TL’lik ihaleyi kaptı!

Sezen Aksu’yu “kafalarına sıkacağız” diye tehdit etmişti: AKP’li Bulut 58 milyon TL’lik ihaleyi kaptı!

Sezen Aksu’yu “kafalarına sıkacağız” diye tehdit etmişti: AKP’li Bulut 58 milyon TL’lik ihaleyi kaptı!
Temmuz 26
10:35 2022

AKP’li Pendik Belediyesi’nin 58 milyon TL’lik park ihalesi, Sezen Aksu’ya yönelik tehdidi ile gündeme gelen Erol Bulut’un ortağı olduğu şirkete verildi.

AKP’li İstanbul Pendik Belediyesi’nin park yapım ihalesini sanatçı Sezen Aksu hakkındaki suç duyurularının ardından yaptığı açıklamada, “Kafalarına sıkacağız” ifadesiyle  tehditler savuran AKP’li Erol Bulut’un şirketi aldı.

Birgün gazetesinin haberine göre, AKP’li Ahmet Cin’in yönetimindeki Pendik Belediyesi, 7 Haziran’da “Yeni Parkların Yapımı, Mevcut Parkların Revizyonu ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi” başlığıyla bir ihale açtı. 312 kalem inşaat ile 111 kalem peyzaj işini kapsayan ve ‘açık’ usulle düzenlenen ihale, “Mavi Yeşil Turizm Gıda İnşaat” isimli şirkete gitti. Şirket ile belediye arasında 20 Temmuz tarihinde 57 milyon 935 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

Adaylık konuşmasında “Tek başlı sisteme geçeceğiz” demişti 

Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, söz konusu şirket, Erol Bulut ile Hasan Alas’a ait. Şirketin ortağı Erol Bulut, 2018 yılındaki milletvekili seçimlerinde AKP İstanbul 3’üncü Bölge’den milletvekili aday adayı olmuştu.

Aynı zamanda 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı olan Bulut, adaylık için AKP’ye yaptığı başvurunun ardından, şunları söylemişti: “Statükoların bitmesi lazım. Onun için de çift başlı bir sistemden, inşallah Reisimizin yöneteceği, vatan sevdalılarının yöneteceği, tek başlı bir sisteme geçeceğiz.”

“Kafalarına sıkacağız” tehdidi ile tanındı 

Ancak Bulut, en çok Çağlayan Adliyesi önünde, sanatçı Sezen Aksu’ya yönelik tehditleriyle kamuoyunda tanındı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, isim vermeden Sezen Aksu’yu 2017 yılındaki bir şarkısında, “Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e…” ifadeleri nedeniyle, “Dillerini koparırız” diyerek hedef göstermesinin ardından Bulut da Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bulut, Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, “Sezen Aksu’yu şeytanın yolundan gitmekle” itham etmiş ve müslümanların sinir uçlarının sonuna kadar zorlandığını iddia etmişti: “Sabrımız taştı artık. İçişleri Bakanımızın dediği gibi beyinlerine sıkacağız, kafalarına ve inlerinde hepsini ezeceğiz.”

1 milyarlık ihale almış 

“Mavi Yeşil Turizm Gıda İnşaat” isimli şirkette, Bulut’un ortağı olan isim de ‘tanıdık’. Hasan Alas, bir dönem AKP Eyüpsultan İlçe Yönetim Kurulu üyesi olmasıyla biliniyor. Şirket, son 11 yılda kamu kurumları ile yerel yönetimlerden 1 milyar 43 milyon 408 bin TL’lik 146 ihale aldı. Bu ihaleler arasında AKP’li belediyelerin yoğunluğu dikkat çekerken söz konusu şirketin, Kartal Belediyesi’nin de yüklü ihalelerini aldığı öğrenildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER