A3 Haber

ABD Başkanı Joe Biden Covid-19’u atlattı

ABD Başkanı Joe Biden Covid-19’u atlattı

ABD Başkanı Joe Biden Covid-19’u atlattı
Temmuz 27
19:51 2022

ABD Başkanı Joe Biden, geliştirilen aşı ve tedaviler sayesinde Covid-19 sürecini sorunsuz atlattığını ve Oval Ofis’e işinin başına döndüğünü açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Covid-19 karantinasından çıkmasının ardından Beyaz Saray bahçesinde bir konuşma yaptı.

Dün ve bugün yaptırdığı Covid-19 testlerinin sonucunun “negatif” çıktığını belirten Biden, kendisine yaptıkları dualardan ve verdikleri desteklerden dolayı herkese teşekkür etti.

Biden, “Şu anda yeni bir varyant ile karşı karşıyayız. Geçen kış gördüğümüz varyantın (Omicron) alt varyantı olan bu virüs çok bulaşıcı. Bu varyant sadece ABD’de değil, tüm dünyada birçok kişiyi etkiledi. Virüsün yayılımını yavaşlatmak için gerekli önlemleri lütfen alın.” çağrısında bulundu.

Trump ile kıyasladı

Yönetimi döneminde testlerin daha yaygın hale geldiğini, aşıların ve çeşitli tedavilerin halka ücretsiz sağlandığını vurgulayan Biden, “Bu araçlar sayesinde Covid-19 sürecini sorunsuz atlattım.” dedi.

Biden, göreve geldiğinde her gün binlerce kişinin Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğine işaret ederek, virüs kaynaklı ölümlerin yüzde 90 oranında azaldığını belirtti.

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’ın 2020’de geçirdiği Covid-19 sürecini hatırlatan Biden, “Selefim Covid-19’a yakalandığında Walter Reed Hastanesine helikopterle götürülmüştü. Çok ağır geçirmişti. Bense burada Beyaz Saray’da hastalığı atlattım. Bu büyük oranda aşılar sayesindedir.” değerlendirmesinde bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER