A3 Haber

55 bin aile hekiminden Erdoğan’a mektup: Aile sağlığı merkezlerini kapatmak üzereyiz

55 bin aile hekiminden Erdoğan’a mektup: Aile sağlığı merkezlerini kapatmak üzereyiz

55 bin aile hekiminden Erdoğan’a mektup: Aile sağlığı merkezlerini kapatmak üzereyiz
Temmuz 28
12:01 2022

Aile hekimleri, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup göndererek yaşadıkları sorunları ve öncelikli taleplerini iletti.

Aile hekimleri, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup göndererek, yaşadıkları sorunları ve öncelikli taleplerini sıraladı. Mektupta, Sağlık Bakanlığı tarafından çözüme kavuşturulmayan sorunlar nedeniyle bir çok aile hekimi ve çalışanının yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşadığına değinildi.

Ayrıca bir çok aile hekimi ve çalışanının asli kadrolarından ayrılarak, norm kadrolarına geçmeye başladığına dikkat çekildi. Kiralarını dahi ödemekte zorlanan aile sağlığı merkezlerinin (ASM) kapanma aşamasına geldiği ifade edildi.

Sözcü’den Cem Yıldırım’ın haberine göre mektupta şu ifadeler yer aldı:

  • “84 milyon vatandaş ile direk temas eden 55 bin aile hekimliği çalışanı olarak, Sağlık Bakanlığı tarafından sorunlarımıza yönelik bir çözüm anlayışı göremedik. Aile sağlığı merkezi kiralarını ödeyemez, temel masraflarını bile karşılayamaz hale geldik. Aile Hekimleri yoksulluk, hatta açlık sınırındadır.
  • Ülkemizde koruyucu sağlık hizmetlerine yönelik hiçbir faydası olmayan ve hekimlerin sözleşmelerinin feshini de kolaylaştıran, aile hekimleri kadar, motivasyon kaybı nedeniyle 84 milyon vatandaşı da olumsuz etkileyen sözleşme ve ödeme yönetmeliği için düzenleme yapılmamıştır. Özellikle pandemi döneminde yoğun bakımlar hariç sağlık hizmetinin devamını sağlayan aile sağlığı merkezleri, kiralarını ödeyemez, temel masrafları karşılayamaz hale gelmiştir.
  • Aile Hekimleri yoksulluk hatta açlık sınırının altında hakediş almaktadır. Önerilerimiz dikkate alınmadığı için son bir yılda, 10 gün iş bırakma, üç büyük miting ve sayısız basın açıklaması yaptık, haklarımız için mücadele ettik. Birçok aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı asli kadrolarından ayrılarak norm kadrolarına geçmeye başlamış, ASM kirasını ödeyemediği için sağlık merkezini kapatma arifesine gelmiştir. Buradaki yanlış yönetim, 84 milyon vatandaşın moralini ve sağlık durumunu etkilemektedir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER