A3 Haber

İngiltere’de bir ilk: Ceza davasının canlı yayınlanmasına izin verildi

İngiltere’de bir ilk: Ceza davasının canlı yayınlanmasına izin verildi

İngiltere’de bir ilk: Ceza davasının canlı yayınlanmasına izin verildi
Temmuz 28
20:14 2022

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi, tarihi bir emsal ile büyükbabasını bıçaklayarak öldüren Ben Oliver hakkında canlı yayınlanan duruşmada karar verdi.

BBC’nin haberine göre, Yargıç Sarah Munro, Ocak 2021’de büyükbabasını bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf eden 25 yaşındaki Oliver’ı 10 yıl 8 aydan az olmamak üzere ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Televizyon kameraları, dün duruşmayı canlı yayınlamak üzere Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi’ne geldi. Bu konuda alınan karara göre, yayıncıların ciddi suçlular hakkında hüküm veren yargıçları filme almasına izin veriliyor ancak duruşmanın tamamı yayınlanamıyor.

Dün açıklanan yeni kurallara göre BBC, ITN, Sky ve AP bir sanık hakkında karar verilen anları kaydedebilecek.

Davaların daha geniş çapta televizyonda yayınlanmasının kanıt kalitesine zarar verebileceği veya davaları sansasyonel hale getirebileceği endişeleri nedeniyle kameraların mağdurları, tanıkları ve jüri üyelerini çekmesine izin verilmeyecek.

1925 tarihli bir yasa, Kraliyet mahkemelerinde tüm çekimleri yasaklıyordu.

Söz konusu karar hakkında yorum yapan Adalet Bakanı Dominic Raab, ülkenin en tehlikeli suçlularına verilen ceza anının kaydedilmesinin şeffaflığı artıracağını ve adalet sistemine olan güveni güçlendireceğini söyledi.

Raab, “Halk artık adaletin teslim edildiğini görebilecek ve yargıçların verdiği karmaşık kararları daha iyi anlamalarına yardımcı olacak” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER