A3 Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen’e mermili tehdit

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen’e mermili tehdit

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen’e mermili tehdit
Temmuz 29
14:18 2022

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Fethullahçılarla ilgili attığı tweet’in ardından tehdit edildi. Evinin yakınında atış yapan F.G., Gökçen’e mermi fotoğrafı gönderdi. Daha önce Fethullah Gülen cemaati üyeliğinden hapis cezası alan şüpheli, şikayete rağmen gözaltına alınmayarak ifadesine başvuruldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, 17 Temmuz’da kendi sosyal medya hesabı üzerinden Fethullahçılara yönelik “Cemaat soru çalarak, hayat kaydırarak, akademiye ve yayınlara ambargo koyarak, maddi manevi gücü arkasına alarak yıllarca uğraştı. Buna rağmen nitelikli ve entelektüel kadrolar değil, aşağılık kompleksiyle dolu, kendini nitelikli ve entelektüel sanan insanlar yetiştirebildi” paylaşımını yapmıştı.

Gökçen’in evinin yakınında atış yaptı

Sözcü’den Fırat Fıstık’ın haberine göre, bu paylaşımın ardından Gökçen, tehditler almaya başladı. Bunlardan biri de Fethullah Gülen cemaati üyeliğinden hapis cezası alan F.G.’ydi. F.G., ilki 19 Temmuz’da olmak üzere hem Gökçen’in sosyal medya hesabı üzerinden hem mail atarak, hem de Gökçen’in araştırma görevlisi olarak çalıştığı Marmara Üniversitesi’ni arayarak tehditlerine devam etti.

F.G., “Yıllardır söylerim ben birini öldüreceğim”, “Bir gün kitapları satmak zorunda kalırsam bilin ki ben birini öldüreceğim” şeklinde tweetler atıp daha sonra sildi. Tehditler bununla da sınırlı kalmadı. F.G.’nin aynı günlerde Gökçen’in evinin yakınındaki bir poligonda atış talimi yaptığı ortaya çıktı ve Gökçen’e mermili fotoğraflar gönderdi.

Mahkeme adres bilgilerini paylaştı

Gökçen konuyla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak adli tedbir kararı alınmasını talep etti. Mahkeme, tehdit suçundan dolayı adli kontrol kararı verirken hakaret ve ısrarlı takip suçlarından adli kontrol verilmesinde hukuki yarar bulunmadığına hükmetti. Elektronik kelepçe talebi de reddedildi.

F.G., bu süreçte gözaltına dahi alınmazken Gökçen’in adres bilgileri, daha önce adres bilgilerinin gizlenme kararı alınsa da mahkeme tarafından paylaşıldı. F.G. savcılıktaki ifadesinde şunları söyledi:

  • Daha önce elime hiç silah almadım. Poligona gidip atış yaptığımda da ‘Kimse kendini bulunamaz sanmasın’ şeklindeki tweeti attım. Ben dahil birçok insanın öldürülebilir olduğu düşüncesi aklıma geldiği için bu tweeti attım. Devamında atmış olduğum tweet ve paylaşımları ruh halimin vermiş olduğu stres ve öfkeyle bir anda attım.

Fethullahçılıktan hapis cezası aldığını söyledi

F.G. ayrıca FETÖ üyeliğinden ceza aldığını da belirtti:

  • Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesinde FETÖ üyeliği gerekçesiyle yargılandım, 1.5 yıl hapis cezası aldım, bu hapis cezası nedeniyle 2019 yılında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Marmara Üniversitesi konuyla ilgili harekete geçti. Okuldaki güvenlik önlemleri arttırılırken F.G.’nin üniversiteye gelmesi halinde polise haber verileceği duyuruldu.

Kılıçdaroğlu da mermili fotoğrafla tehdit edilmişti

Sosyal medya hesabından bir kavanoz dolusu mermi fotoğrafı paylaşarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu CHP’li siyasetçilere yönelik tehdit içerikli paylaşım yapan AKP Gençlik Kolları üyesi Mehmet Emin Göç 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmıştı. Davanın ardından bir mektup yayınlayan Göç, özür dileyince dava düşmüştü.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER