A3 Haber

İnşaat mühendisleri bakanlığın yönetmeliğini yetersiz buldu: “Her şantiyeye bir şef” kampanyası başlatıldı

İnşaat mühendisleri bakanlığın yönetmeliğini yetersiz buldu: “Her şantiyeye bir şef” kampanyası başlatıldı

İnşaat mühendisleri bakanlığın yönetmeliğini yetersiz buldu: “Her şantiyeye bir şef” kampanyası başlatıldı
Temmuz 29
11:08 2022

“Her şantiyeye bir şef” kampanyalarının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın şantiye şefliği ile ilgili hazırladığı yönetmelik taslağının, inşaatlarda yeterli güvenliği sağlamayacağını belirten TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, bakanlığı yapı güvenliği açısından yeniden uyardı.

İMO, bakanlığın değişikliğe gittiği şantiye şefleri hakkındaki yönetmeliği yetersiz buldu.

İnşaat Mühendisleri Odası tarafından yapı güvenliği konusunda önemli bir hizmet alanı olan, şantiye şefliği ile ilgili, tüm İnşaat Mühendisleri Odası şubelerinde “Güvenli Yapılaşma İçin Şart: Her Şantiyeye Bir Şef” başlıklı kampanya başlatıldı. Kampanyayla ilgili İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı yapıldı. İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Fusun Sümer tarafından yapılan açıklamada “Deprem hasarlarının çok büyük bir kısmı inşaat hatalarından kaynaklanmaktadır. Yapı üretiminin mühendislik esaslarına uygun olarak gerçekleştirilmesini sağlayan en önemli görevin, şantiye şefi olmasına rağmen usulüne uygun yerine getirilmemesi nedeniyle , inşaat hatalarını ve dolayısıyla deprem hasarlarını büyütmektedir” denildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürürlükte olan Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelik’te değişikliğe gidildiğini, İnşaat Mühendisleri Odası’nın görüşlerinin değerlendirmeye alınmadığını ileten Sümer, şantiye şefliği görevinin, sadece resmi prosedürleri tamamlamak amacıyla kağıt üstünde kaldığını, can güvenliği açısından tehdit oluşturduğunu ifade ederek, “Bu sorunları çözecek önerilerimize Bakanlığın hazırladığı taslakta yer verilmeyerek, bakanlığın yapı güvenliğine ne kadar önem verdiğinin göstergesi” olarak ifade etti.

İnşaat Mühendisleri Odası olarak bakanlık ile daha önceden de temas kurduklarını, ancak sonuçsuz kaldığını belirten Fusun Sümer, bir kez daha uyarıda bulunduklarını ve konunun takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Açıklamanın tamamına BURADAN ulaşılabilir

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER