A3 Haber

Marmaris’te bir orman yangını daha: Alevler otel ve evlere sıçradı!

Marmaris’te bir orman yangını daha: Alevler otel ve evlere sıçradı!

Marmaris’te bir orman yangını daha: Alevler otel ve evlere sıçradı!
Temmuz 29
16:37 2022

Marmaris İçmeler Mahallesi’nde yerleşim birimlerine yakın bölgede orman yangını başladı. Yangın, Marmaris’teki bir otele sıçradı. AFAD, oteldekilerin tahliye edildiğini ve yaralı bulunmadığını ifade etti. Tarım ve Orman Bakanlığı, Marmaris’teki orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde İçmeler-Turunç yolu üzerinde başlayan orman yangını yerleşim birimlerine çok yakın bölgede bulunuyor. Yangının çıkışından hemen sonra bölgeye hava ve kara araçları sevk edildi. İlk etapta yedi helikopter ve beş uçak yangına havadan müdahale ediyor.

Rüzgarın şiddetli olması nedeniyle büyüyen orman yangını yakınında bulunan bir otele sıçradığı ve cep telefonu ile o anları kaydeden vatandaşın “Otelimiz yanıyor” diyerek ağladığı görüldü.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı uçak, helikopter ve arazözlerin yanında belediye ekipleri ve itfaiye ekipleri de yönlendirildi. 

Marmaris’te geçtiğimiz yıl 29 Temmuz’da bir çok ilçeye sıçrayan yangın meydana gelmişti. Yangında ormanlar ve yerleşim alanlarında büyük hasar meydana gelmişti.

Yangın otele sıçradı

Alevler yakındaki Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu’na bağlı uygulama oteli ile bir villaya da sıçradı. Okulda ve villada kısmen hasar meydana geldi. Alevlerin tehdit ettiği iki apart otel ile 13 ev tahliye edildi.

AFAD’tan açıklama

AFAD, yangına ilişkin yaptığı açıklamada, “Marmaris bölgesinde çıkan orman yangınından etkilenen bir otelde konaklayanlar tahliye edilmiş olup yaralı bulunmamaktadır. Yangına OGM, AFAD, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 112 ekipleri tarafından havadan ve karadan müdahale edilmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Yangın kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Marmaris’teki orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı da saat 17.30 itibariyle alevlerin kontrol atına alındığını, soğutma çalışmalarının başladığını söyledi.

“Elektrik telleri üzerine düşen ağaç neden olmuş”

Marmaris Belediye Başkan Vekili Hasan Yaylalı, Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınının, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu’na bağlı uygulama otelinin arkasındaki bir ağacın dalının kırılarak telleri üzerine düşmesi sonucu çıktığını belirlendiğini söyledi.

Alevler üç otomobile zarar verdi

Öte yandan, orman yangınında ikisi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu bahçesinde, biri de yol kenarındaki üç otomobil, alevlerin sıçraması sonucu hasar gördü. (DHA)

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER