Site icon A3 Haber

Sedat Peker’in hedefinde bu kez İnan Kıraç var: İlerleyen saatlerde sana küçük bir ziyarete geleceğim!

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker bu kez Koç ailesinden İnan Kıraç’ı hedef aldı. İnan Kıraç’ı uyaran Peker, “Yanlış işler yapıyorsun, yapma. Eğer ki anlamazsan bu işin sonu çok kötü” dedi.

Devlet-mafya-siyaset-iş dünyası-medya ilişkilerine yönelik yaptığı açıklamalarla gündemde olan organize suç örgütü lideri Sedat Peker bu kez Koç ailesinden İnan Kıraç’ı hedef aldı.

Sedat Peker, Vehbi Koç’un kızı Suna Kıraç ile evli olan, Koç Holding’de uzun süre yöneticilik yapan İnan Kıraç’ı hedef alan açıklamalarda bulundu.

Peker, sosyal medya üzerinden basın danışmanı aracılığıyla yaptığı açıklamada, İnan Kıraç’ı uyardı ve “Yanlış işler yapıyorsun, yapma” dedi.

“Bu işin sonu çok kötü”

Danışmanı tarafından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

Bu tweet’ten bir buçuk saat sonra yine aynı hesaptan özetle şunları dedi:

Ne olmuştu?

Sedat Peker, geçen yıl çektiği videolarda, SBK Holding’in sahibi firari Sezgin Baran Korkmaz’ın silindiğini iddia ettiği 45 milyon dolar alacağının sahibinin İnan Kıraç olduğu belirtilmişti.

İddialar ardından açıklamalarda bulunan İnan Kıraç, “Biz sorunumuzu hukuk yoluyla çözdük ve 6 milyon dolar karşılığında hisseleri devraldık. 40-54 milyon yazılıyor. 6 milyon dolar, Türk Lirası olarak o rakama denk geliyor” demişti.

Peker, şu açıklamaları yapmıştı:

İnan Kıraç kimdir?

İnan Kıraç 1937 senesinde Eskişehir’de dünyaya geldi.

Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. Lise mezuniyetinin ardından Üniversite için Londra’ya giden Kıraç, City College of Business’tan mezun oldu.

1961 senesinde, henüz 24 yaşındayken Koç Grubu’na bağlı Ormak A.Ş.’de satış memuru olarak çalışmaya başladı.

1966 senesinde Otoyol (Fiat Kamyonları’nın ve Midibüslerinin imalatçısı) Genel Müdürlüğü’ne atandı.

1970 senesinde ise Kıraç, Türkiye’de üretilen Fiat Otomobilleri’nin pazarlama ve dağıtım şirketi Tofaş Oto Ticaret’in Genel Müdürü oldu.

Sonraları Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanlığı’na atanan Kıraç, 1998 tarihinde emekliye ayrılıncaya kadar bu holdingde kaldı. Kıraç, 1998 tarihinde emekliye ayrılıncaya kadar Koç Holding Yürütme Kurulu Başkanı (CEO) görevinde bulundu.

1998 senesinde Claude Nahum ile birlikte Kıraça Şirketler Topluluğu’nu kurdu.

2003 senesinde kültür-sanat, eğitim ve sağlık konularında hizmet vermesi maksadıyla Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nı, 2005 senesinde ise Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’ni kurdu.

Vehbi Koç’un damadı olan İnan Kıraç, İpek Kıraç’ın babasıdır.

Exit mobile version