A3 Haber

İlhan İrem uğurlandı: Üç vasiyeti de yerine getirildi

İlhan İrem uğurlandı: Üç vasiyeti de yerine getirildi

İlhan İrem uğurlandı: Üç vasiyeti de yerine getirildi
Temmuz 30
18:08 2022

Türkçe pop müziğin önemli isimlerinden, 70’li ve 80’li yılların büyük yıldızı şarkıcı, besteci ve söz yazarı İlhan İrem, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı. İrem’in üç maddelik vasiyeti de yerine getirildi.

Diyaliz tedavisi gören ve “Anlasana”, “Sürgün Gibi Masallarda”” ve “Olanlar Olmuş” gibi şarkılarıyla bilinen Türkçe pop müziğin önemli isimlerinden olan müzisyen ve şarkı sözü yazarı İlhan İrem, 67 yaşında yaşamını yitirdi. İrem için Atatürk Kültür Merkezinde tören düzenlendi.

Usta sanatçı İlhan İrem, tabutunun Türk bayrağına sarılmasını, kendisi için Atatürk Kültür Merkezinde bir tören yapılmasını ve Aşiyan Mezarlığına defnedilmeyi vasiyet etmişti. Usta sanatçının vasiyeti üzerine, Türk bayrağına sarılı tabutu tören için Atatürk Kültür Merkezine getirildi. AKM’de gerçekleştirilen törene, İlhan İrem’in eşi Hansu İrem, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sanatçı dostları ve çok sayıda seveni katıldı.

Törene İrem’in eşi Hansu İrem, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz’ın aralarında bulunduğu siyasetçiler, sanatçılar ve sevenleri katıldı. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da çelenk gönderdi.

Aşiyan’a defnedildi

Törende İlhan İrem’in şarkılarıyla hazırlanan kısa video gösterimi izletildi. Usta sanatçı için törende konuşmalar da yapıldı. Konuşmaların ardından İrem’in naaşı İBB zabıta tören taburu tarafından cenaze namazı için Bebek Camii’ne götürüldü. Namazın kılınmasının ardından Aşiyan Mezarlığı’na götürüldü.

Demircan: Gidişiyle de Türkiye’yi birleştirmeyi başardı

AKM’de düzenlenen törende konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, “İlhan İrem müziğimize yaptığı olağanüstü katkılarının yanı sıra dünyayı yaşanılır kılan dönüştürücü gücün sevgi olduğunu inatla ve sürekli olarak vurgulayan büyük bir ozandı. Ben İlhan İrem denildiğinde dinleyenlerini huzura ve sükunete davet eden benzersiz sesini, yeni tarzlar, alışılmadık usuller denemekten çekinmeyişini, popüler müziğin dayatmalarına uymak yerine inatla kendi iç sesinin peşinden gidişini hatırlıyorum. Onu biricik ve özel kılan da bunlardı zaten. Nereden bileceksin ayrılığın acısını, sen hiç sensiz kalmadın ki… sözleriyle hafızalara kazınmış, aşıkların sözcüsü olmuştu. İyileştiren bir müzik yapıyordu. Düşmanlığı değil barışı hedefleyen, öfkenin yerine sevgiyi koyan İlhan İrem gidişiyle tüm Türkiye’yi birleştirmeyi başardı. Onu kaybettiğimiz için hepimiz çok üzgünüz. Onu müziğiyle, kelimeleriyle, ve tabutunun Türk bayrağına sarılmasını isteyecek kadar büyük memleket aşkıyla sonsuza dek hatırlayacağız” diye konuştu.

İmamoğlu: İlhan İrem İstanbul’a emanettir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ölüm haberi bana bildirildiğinde çok enteresan bir biçimde yanımdaki arkadaşıma İlhan İrem’i kaybettik ve ardından çok seviyordum dedim. Bu çok enteresan bir duygu. İnsanların içinde bazı şeyler birikiyor ve bir an kaybedince hatırlıyorsunuz. Çok seviyordum lafını bana dedirtmesi çok enteresan. Biz yan yana gelmedik, el sıkışmadık. Bu duyguyu vermek, bunu verebilen bir insan olmak çok özel bir insan olmasına yetiyor. Gerçekten insanların aklına kazınan, duyguları yerleştiren, sözleriyle düşündüren çok özel bir sanatçı. Böyle bir insanın bu ülkede yaşamış olması değerliydi. Sanatçı duruşuyla herkesin kalbini kazanan bir insan. Bu an itibariyle İlhan İrem, İstanbul’a emanettir. İstanbul’da her türlü kendisini ve eserlerini yaşatmaya, onu özel konumunda hissettirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER