A3 Haber

Ankara’da cemevlerine saldırı: Saldırgan yakalandı

Ankara’da cemevlerine saldırı: Saldırgan yakalandı

Ankara’da cemevlerine saldırı: Saldırgan yakalandı
Temmuz 31
09:10 2022

Ankara’da iki cemevi ve Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’na saldırı düzenlendi. Vakıf binasında bir kadın çalışan bıçakla yaralandı. Emniyet üç saldırıyı gerçekleştiren A.O.K.’nin yakalandığı açıkladı.

Ankara’da Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi’nde kasten yaralama, Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi’nde zarar verme olaylarını gerçekleştiren şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Çankaya ilçesindeki Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi’nde “kasten yaralama”, Mamak ilçesindeki Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi’nde “zarar verme” olayları meydana geldi.

Yapılan çalışmalar sonucu üç olayı da gerçekleştirdiği tespit edilen şüpheli A.O.K, gözaltına alındı.

Süleyman Soylu: Her yönüyle soruşturuluyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıları provokasyon olarak niteleyerek konunun her yönüyle soruşturulduğunu bildirdi.

Soylu, sosyal medya hesabından Ankara Emniyet Müdürlüğünün olaylarla ilgili açıklamasını da alıntılayarak yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

  • Çankaya’da bir, Mamak’ta iki cemevine bugün alçakça bir planla saldıran zanlı, Eskişehir’e giderken Ankara Emniyetimiz tarafından yakalandı. Elbette bu provokasyon her yönüyle soruşturulmaktadır. Geçmiş olsun.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, saldırıyı kınayarak, olayın bütün yönleriyle aydınlatılacağını bildirdi.

Bakan Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

  • Ankara’da cemevlerine yapılan saldırıyı ve provokatör saldırganı kınıyorum. Alevi kardeşlerimizin cemevlerine yapılan saldırı, milletimize ve hepimizin manevi değerlerine saldırıdır. Saldırıyla ilgili adli süreç başlatılmıştır. Saldırı bütün yönleriyle aydınlatılacaktır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER