Site icon A3 Haber

TOBB Başkanı, kredi sorununu bir kez daha dile getirdi: Finansmana erişim zorlaştı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun da katıldığı toplantıda konuştu. Hisarcıklıoğlu, ticari kredilere ulaşmakta zorlandıklarını ve faizlerin yüzde 30-50 arasında olduğunu söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun TOBB bünyesinde faaliyet gösteren sektörlerin temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuştu.

Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğindeki toplantıya; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile TOBB bünyesinde faaliyet gösteren 65 Sektör Meclisi’nin Başkanları ve Üyeleri katıldı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Sanayiciler Odası meclisinde yaşanan ticari faizleri ile ilgili tartışmanın ardından TOBB Başkanı’nın da kredilere ulaşmakta zorlandıklarını ve faizlerin yüksek olduğunu belirtmesi dikkat çekti.

Kredilere erişimde reel sektörün sorun yaşadığını belirten Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

“Kredi faizleri yüzde 30-50 arasında”

Kavcıoğlu: Kredi verilen firma sayısı arttı

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ise reel sektöre destek verdiklerini ancak kaynakların doğru kullanılması gerektiğini belirtti.

Kavcıoğlu’nun konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle oldu:

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) temmuz ayı meclis toplantısında sanayiciler ile Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında yaşanan tartışma gündeme damga vurmuştu.

Sanayiciler, TCMB’nin politika faizi yüzde 14 iken bankalarda yüzde 50’lere varan oranlarda kredi faizleriyle karşı karşıya kaldıklarını ve Eximbank’tan da yeterli kredi desteğini alamadıklarını söylemiş; Kavcıoğlu ise ‘ucuz kredi kullanıp döviz alıyorsunuz, hepinizin listesi elimizde var’ ithamında bulunmuştu.

İlgili haberler:

Exit mobile version