Site icon A3 Haber

Gezi tutukluları için AYM önündeki eyleme polis saldırısı: Açıklamaya izin verilmedi

100 gündür cezaevinde bulunan Gezi Davası tutukluları için Anayasa Mahkemesi önünde açıklama yapmak isteyen TMMOB üyelerine polis izin vermedi.

Gezi Davası’nda dokuz yıl süren yargılama sonucunda 7 kişi tutuklanmıştı.. Osman Kavala ağırlaştırılmış hapis cezası alırken, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye de 18 yıl hapis cezası verilmişti.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve bağlı odaların Gezi Davası’nda verilen hapis cezalarına karşı başlattığı “Adalet Nöbeti” 100’üncü gününü doldurdu.

Gazete Duvar’dan Nur Kaplan’ın haberine göre, meslek odaları Adalet Nöbeti’nin 100’üncü gününde Anayasa Mahkemesi önünde açıklama yapmak, daha sonra ise forum düzenleme kararı aldı. Ancak AYM önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis izin vermedi.

Açıklamaya izin verilmemesi üzerine AYM karşısında bulunan Ahlatlıbel Parkı’ına geçen meslek odası temsilcilerine polis saldırdı. Polisin çembere aldığı grup, oturma eylemine geçerek basın açıklaması yaptı.

“Gezi’yi savunmak mesleki etik ilkelerimizden biri”

Meslek alanlarının tarihsel birikimle, temel ilkeleri çerçevesinde, halka ait olanı korumanın ve kamu yararını savunmanın mühendis, mimar ve şehir plancılarının temel görevi olduğunu söyleyen Şehir Plancıları Odası Genel Sekreteri Ayhan Erdoğan, Gezi Parkı için mücadele etmenin de mesleki etik ilkelerinden biri olduğunu söyledi.

Ayhan Erdoğan şunları söyledi:

“Gezi’yi tutsak etmeyi amaçlıyorlar”

AKP’nin Gezi Direnişi’ni yargılamalarla karalamaya çalıştığını söyleyen Erdoğan, “Uzun ve bariz hukuksuzluklar içeren bir dizi girişimin ardından son olarak kendi partisinden milletvekili aday adayı olan bir yargı mensubu üzerinden arkadaşlarımızın nezdinde Gezi’yi tutsak etmeye, yalnızlaştırmayı amaçladılar” dedi.

“Gezi’den elinizi çekin”

Gezi Davası tutukluların nezdinde milyonların örgütlülüğünü ve talebinin yok edilmeye çalışıldığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

Exit mobile version