A3 Haber

Nebati’den “enflasyon” açıklaması: Ben ümitliyim

Nebati’den “enflasyon” açıklaması: Ben ümitliyim

Nebati’den “enflasyon” açıklaması: Ben ümitliyim
Ağustos 03
22:49 2022

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yüksek enflasyon ile ilgili yaptığı açıklamada 2023 Ocak ve Şubat aylarını işaret etti. Nebati, “Ben ümitliyim. Türkiye salgın döneminde olduğu gibi şimdi de başarılı bir sonuç elde edecek. ‘Erdoğan gitsin’ diyenler hayal kırıklığına uğrayacak” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Enflasyonla ilgili konuşan Nebati şu ifadeleri kullandı:

  • “Biz büyümeden taviz vermiyoruz. Bundan taviz vermediğimiz için enflasyon biraz zaman alır. Emtia, petrol fiyatları çok yükseldi. 2021’de her şey yeşilken sarıya (yani kötüye) gitmeye başladı.
  • Emtia, petrol piyataları şuanda gevşemeye başladı. Bizim en büyük problemimiz petrol. Dolayısıyla, emtia ve petrolün yüksek olması bizi enflasyonla mücadelede biraz yavaşlatıyor.
  • Biz şuanda enflasyonla ilgili çok önemli adımlar atıyoruz. Bu piyasaya da yansıyor. Aralık ayından sonra bir sorunla karşılaşmazsak ocak ve şubat ayında enflasyon belirli bir seviyeye düşmüş olacak.

“Erdoğan gitsin diyenler hayal kırıklığına uğrayacak”

  • Sıkıntıları bertaraf edecek bir hükümet iş başında. Dar gelirlilerin korunması için gerekli adımları atıyoruz.
  • Ben ümitliyim. Türkiye salgın döneminde olduğu gibi şimdi de başarılı bir sonuç elde edecek. “Erdoğan gitsin” diyenler hayal kırıklığına uğrayacak.
  • Anlaşma sonrası tahıl fiyatları düştü. Tahıl koridoruyla dünyanın temel problemleri çözüldü. Bu Recep Tayyip Erdoğan etkisidir. Muhalefet teşekkür bile etmiyor.
  • Türkiye gibi faiz politikası uygulayan ülkeler çoğunlukta. Muhalefet enflasyonla mücadeleyi faizde görüyor.”

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER