Site icon A3 Haber

Bahçeli: 20 soruya kimlerin tam ve eksiksiz doğru cevap verdiği tespit edilmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, KPSS skandalı hakkında yaptığı açıklamada, “20 soruya kimlerin tam ve eksiksiz doğru cevap verdiği tespit edilmeli, bu şahıslarla ilgili inceleme de acilen yapılmalıdır” çağrısında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, KPSS skandalı hakkında yaptığı açıklamada, “KPSS sınavında çıkan ve bir yayınevinin test kitapçığında sorulduğu anlaşılan 20 soruya kimlerin tam ve eksiksiz doğru cevap verdiği tespit edilmeli, bu şahıslarla ilgili inceleme de acilen yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, gündeme ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Ankara’da Alevi kurumlarına ve cemevlerine yönelik saldırıya tepki gösteren Bahçeli, “Cemevine ve Alevi İslam inancına sahip kardeşlerimize yapılan hain ve hasmane eylemler belli merkezlerden provoke edilen Türk, Türkiye ve İslam düşmanlığıdır” ifadelerini kullandı.

KPSS skandalı hakkında değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, “KPSS sınavında çıkan ve bir yayınevinin test kitapçığında sorulduğu anlaşılan 20 soruya kimlerin tam ve eksiksiz doğru cevap verdiği tespit edilmeli, bu şahıslarla ilgili inceleme de acilen yapılmalıdır” dedi.

Bahçeli, “Şayet ilgili yayıneviyle bahse konu soruların hepsine doğru cevaplar verenler arasında makul bağ ve bağlantı bulunursa, bunların alayı birden isim isimafişe edilmeli, en ağır cezaya çarptırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

CHP’li Berhan Şimşek’i hedef alan Bahçeli, “Kimin taşeronu, kimlerin teşrifatçısı, kimlerin tandansı altında olduğu az çok belli olan ‘Şimşek’ soyisimli çakaralmaz ve ateşi sönmüş mahlukun aklını başına alması bilhassa ikazımdır” diye konuştu.

Bahçeli’nin açıklamalarının tamamı şöyle:

Cemevlerine saldırıya tepki

KPSS skandalı hakkında açıklama

Berhan Şimşek’i hedef aldı

Exit mobile version