A3 Haber

İsrail’den Gazze’ye saldırı: Ölü ve yaralıların sayısı artıyor

İsrail’den Gazze’ye saldırı: Ölü ve yaralıların sayısı artıyor

İsrail’den Gazze’ye saldırı: Ölü ve yaralıların sayısı artıyor
Ağustos 05
23:06 2022

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırısında İslami Cihat Hareketi komutanlarından Teysir el-Caberi öldürüldü. Farklı noktalara düzenlenen saldırılarda 10 kişi öldü, 55 kişi yaralandı.

İsrail’in, abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda İslami Cihad Hareketi’nin silahlı kolu Kudüs Ordusu’nun komutanlarından Teysir el-Caberi ve 7 kişinin daha öldürüldüğü, 44 kişinin yaralandığı açıklandı. Devam eden saldırılarda ölü sayısı 10’a, yaralı sayısı da 55’e yükseldi. Filistinli örgütler de Gazze’den İsrail’e roketler fırlatarak saldırılara karşılık verdi.

İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Davud Şihab, Al Jazeera televizyon kanalına yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısında hareketin önde gelen isimlerinden Teysir el-Caberi’nin öldürüldüğünü söyledi.

Teysir el-Caberi’nin kaldığı binanın İsrail tarafından bombalandığı belirtildi. Binada yaşayan bir kişi, “Yeni öğle yemeği yemiştik ve çocuklarım oynuyordu. Yaşadığımız binada aniden büyük bir patlama olunca kaçtık. Bina sivillerle dolu olduğu için şok olduk. Tahliye edilen çok sayıda yaralı gördüm” dedi.

İslami Cihad Hareketi’nden yapılan açıklamada, saldırıya karşılık verileceği vurgulandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER