A3 Haber

KPSS skandalında yeni gelişme: Yediiklim dışındaki yayınevlerinin soruları da incelenecek

KPSS skandalında yeni gelişme: Yediiklim dışındaki yayınevlerinin soruları da incelenecek

KPSS skandalında yeni gelişme: Yediiklim dışındaki yayınevlerinin soruları da incelenecek
Ağustos 05
12:48 2022

İptal edilen KPSS hakkında yürütülen soruşturma devam ediyor. Sınavla ilgili şaibeler olduğunu, sadece Yediiklim değil, başka yayınevleri aracılığıyla da soruların çalınmış ya da kopyalanmış olabileceğini söyleyen yetkililer, sınav sorularının tespit edilen başka yayınevlerinin yayınları ile karşılaştırılacağını söyledi.

KPSS’nin iptal kararıyla birlikte devam eden KPSS soruşturmasında ilk bulgulara göre Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavıyla, KPSS ilk oturumunda yer alan bazı soruların aynı olduğu tespit edildi.

Soruların sızdırılması skandalı sonrası İptal edilen KPSS hakkında yürütülen soruşturma devam ediyor. Sınavla ilgili şaibeler olduğunu, sadece Yediiklim değil, başka yayınevleri aracılığıyla da soruların çalınmış ya da kopyalanmış olabileceğini söyleyen yetkililer, sınav sorularının tespit edilen başka yayınevlerinin yayınları ile karşılaştırılacağını söyledi.

HaberTürk’ten Bülent Aydemir’in haberine göre yetkililer, “Yediiklim yayınevinin deneme sınavıyla KPSS sınavında bire bir aynı olan ya da birbirine benzeyen soru sayısı iddia edildiği gibi 20 değil. 3-5 soru var” dedi.

Sınavla ilgili şaibeler olduğunu, sadece Yediiklim değil, başka yayınevleri aracılığıyla da soruların çalınmış ya da kopyalanmış olabileceğini söyleyen yetkililer, sınav sorularının tespit edilen başka yayınevlerinin yayınları ile karşılaştırılacağını belirtti.

KPSS ve diğer sınavların soru havuzları bu amaçla gözden geçirileceğini belirten yetkiler, gerekirse diğer sınavların da inceneceğini ancak şu an önceliğin 2022 KPSS olduğunu belirtti.

“Organize örgüt mü?”

Yetkililer çıkar amaçlı organize bir suç örgütü olup olmadığına ilişkin net bir şey söylemenin mümkün olmadığını, teknik incelemenin ardından bunun belli olacağını ifade etti. Mali Şube’nin de devreye girmiş olması, ekonomik çıkar amaçlı bir örgüt şüphesini gidermeye yönelik. Yetkililer, “Kurumları kendi haline bırakalım; işlerini yapsınlar. Bütün detaylarıyla soruşturma yapılacak ve sonunda kapsamlı bir rapor hazırlanacak” diyor. Personelle ilgili çalışmalar da bir yandan yürüyor.

Soru havuzu da gözden geçirilecek

ÖSYM’nin sınav takvimine geri dönmesi ve bundan sonraki sınavları sağlıklı yapabilmesi için de önlemler alınıyor. KPSS ve diğer sınavların soru havuzları bu amaçla gözden geçirilecek. Yeni bir yaklaşımla bu soru havuzunun güncellenmesi, DDK Raporunda yer alacak.

Şu anda yaşanan süreci bir kasırgaya benzeten yetkililer, “Kasırgayı bir atlatalım. Ondan sonra sonuçları hep birlikte değerlendiririz. Bizler hukukla, kurallarla hareket etmek zorundayız. Duygusal, tepkisel davranamayız. Şundan emin olun; her şey, kusurlar, kusurlu kişiler, tüm açıklığıyla ortaya konulacak. Toplum vicdanı ve bağlı olduğumuz ilkeler bize bunu emrediyor” ifadesini kullanıyorlar.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER