A3 Haber

Kayyum rektör “Devrim”i engelleyemedi: ODTÜ Mezuniyet Yürüyüşü başladı

Kayyum rektör “Devrim”i engelleyemedi: ODTÜ Mezuniyet Yürüyüşü başladı

Kayyum rektör “Devrim”i engelleyemedi: ODTÜ Mezuniyet Yürüyüşü başladı
Ağustos 06
18:30 2022

Kayyum rektör Verşan Kök’ün protesto korkusuyla mezuniyeti iptal etmesine rağmen ODTÜ’lüler, yasakları tanımayıp öğrencisiyle, mezunlarıyla ve akademisyenleriyle geleneksel mezuniyet törenlerini taşıdıkları pankartlarla yaptı

Kayyum rektör Verşan Kök’ün protesto korkusuyla mezuniyeti iptal etmesine rağmen ODTÜ’lüler, öğrencisiyle, mezunlarıyla ve akademisylenleriyle geleneğine sahip çıktı.

Sendika.org’un haberine göre, Törenin her sene yapıldığı Devrim Stadyumu’nda törenin yapılacağının duyurulmasının ardından kampüs girişlerinde özel güvenlik sayıları artırılarak mezunların yakınlarının kampüse girmesinin önüne geçilmeye çalışıldı.

Polis kampüsün bütün girişlerinde konuşlanmış. Kampüse gelen mezunların taşıyacağı bazı pankartlara el koydu.

Kayyum rektör Verşan Kök’ün yasaklarına rağmen mezunların yakınları tribünde yerini aldı. Mezunlar ise her sene gündeme dair taşıdıkları pankartlarla stadyumun parkurunda buluştu.

O senenin önemli gelişmelerine dair politik göndermeli pankartlarıyla gündeme gelen ODTÜ Mezuniyet Töreni’nde bu sene ekonomik kriz ve enflasyon, TÜİK’in güven vermeyen istatistikleri, İstanbul Sözleşmesi, kayyum rektör Verşan Kök’ün yasakçı zihniyeti, Gökçek döneminde başlayıp Mansur Yavaş tarafından devam ettirilen ve binlerce ağacın katledildiği yol projesi başta olmak üzere çeşitli toplumsal konulara dair çok sayıda pankart taşındı. LGBTİ+ etkinlikleri ve Onur Yürüyüşü yasaklarının da her sene gündeme gelmesiyle taşınması gelenek haline gelen gökkuşağı flamaları yine çok sayıda mezunun elindeydi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER