A3 Haber

AKP’ye katılacağı iddia edilen Çelebi “bağımsız” kalacakmış: Söylediklerimin arkasındayım

AKP’ye katılacağı iddia edilen Çelebi “bağımsız” kalacakmış: Söylediklerimin arkasındayım

AKP’ye katılacağı iddia edilen Çelebi “bağımsız” kalacakmış: Söylediklerimin arkasındayım
Ağustos 08
11:50 2022

AKP’ye katılacağı iddia edilen Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AKP’ye övgü dolu sözlerinin ardından gelen tepkiler karşısında hiçbir partiye geçmeyeceğini söyledi. Çelebi,  “Bağımsız vekil olarak ülkemin çıkarlarını savunmaya devam edeceğim. Söylediklerimin arkasındayım” dedi.

CHP’den istifa eden daha sonra Memleket Partisi’ne katılan ve geçen aylarda Memleket Partisi’nden de ayrılan Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye katılacağı iddia edilmişti.

Çelebi’nin AKP’ye geçeceğine dair iddiayı gazeteci Barış Yarkadaş duyurmuş, Çelebi’nin bunun ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ve cumhur ittifakını öven açıklamaları iddiayı desteklemişti.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Çelebi, bağımsız olarak milletvekilliği yapmaya devam edeceğini ifade etti.

Cumhur İttifakı’nın daha “tutarlı” olduğunu savunmaya devam eden Çelebi’nin mesajı şöyle:

  • “Bağımsız vekil olarak ülkemin çıkarlarını savunmaya devam edeceğim. Söylediklerimin arkasındayım. Çok ciddi egemenlik mücadelesi veriyoruz. FETÖ-PKK mücadelesi kararlılıkla devam etmeli. Cumhur bu konularda tutarlı. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Varolsun Yüce Türk Milleti!”

Çelebi açıklamasının devamında, “Benim ağzımdan çıkmış herhangi bir beyanı duymadan bu süreçte hakaret eden, linç eden, aileme küfreden kendini bilmezlerle yargı önünde hesaplaşacağız. Ben Silivri’de neredeysem hala ordayım, sorgulanması gerekenler bugün FETÖ ve PKK ile işbirliği yapanlardır” dedi.

Tweet’leri “ağabeyi silmiş”

AKP’ye geçeceği öne sürülen ve bir süredir AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı öven mesajlar atan bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi, iktidara yönelik bazı eleştirel tweet’lerini silmişti.

Aralarında Gezi eylemlerinden polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan’a kadar birçok mesajın yer aldığı tweet’lerin bu açıklamayla birden silinmesi şaşkınlıkla karşılanırken, Çelebi’den “Ağabeyim sildi” savunması geldi.

Ağabeyinden attığı tweetleri silmesini istediğini, ağabeyin de bu tweetleri sildiğini öne süren Çelebi, şunları dedi:

  • “Tweeter hesabım açılma 2012. 2015 yılına kadar tweet atmam mümkün değil. Çünkü görevdeki subayım. Ayrılmam 2015. 2013-2014 cezaevindeyim. Atamam. 2015-2017 uçak kursundayım. Görüldüğü üzere hesabı aktif yöneten ağabeyimden kendi attığı tweetlerini temizlemesini istedim.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER