A3 Haber

Araç satışına kısıtlama geliyor: “Altı ay ve 5 bin kilometre” iddiası

Araç satışına kısıtlama geliyor: “Altı ay ve 5 bin kilometre” iddiası

Araç satışına kısıtlama geliyor: “Altı ay ve 5 bin kilometre” iddiası
Ağustos 08
19:36 2022

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un otomobil piyasasıyla ilgili açıklamasının detayları belli oldu. Kısa süre içinde yeni araç satışlarına ‘6 ay ve 5 bin km’ kısıtlamasının gelmesi bekleniyor.

Gazete Pencere yazarı Emre Özpeynirci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un Konya’da yaptığı açıklamaları değerlendirerek, sıfır otomobiller için al-sat devrinin yerini “6 ay 5 bin kilometre” sınırına bırakabileceğini söyledi.

Bu sınırlamayla birlikte tüketiciden çok; bayii, galeri ve kiralama şirketleri arasında oluşan fırsatçılık üçgeninin bitirilmesinin amaçlandığını belirten Özpeynirci şöyle konuştu:

“Baktığımız zaman bireysel tüketicinin aldığı otomobillerden ziyade, Ticaret Bakanlığı’nın yapmak istediği şey kurumsal şirketlerle… Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Konya’da yaptığı açıklamada bunun sinyalini vermişti. Bayii, galeri ve kiralama şirketler arasında bir üçgen kurulduğunu, bu üçgen üzerinden de fırsatçılık yapıldığını söylemişti. O açıklamasının sonunda da ‘belli kilometre dolmadan, belli süre geçmeden satış kısıtlaması getireceğiz’ demişti. Geçen sene bazı taahhütler vardı. Bunların hepsi taahhüt altındaydı. Distribütörler bayilere, bayiler müşterilerine veya kiralama şirketlerine yapıyorlardı. Resmi bir şey yoktu. Ama Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı ile görüşmüş, bir düzenleme getirmeye hazırlandığını kaydetmişti. Tüketiciden daha çok, şirketler ve kurumlar üzerinde ‘6 ay veya 5 bin kilometre’ kısıtlaması getirileceği söyleniyor. Bu piyasayı tüketiciler açısından çok etkilemez ama bu işi fırsatçılık haline getirenler için sıkıntılar yaratacaktır”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER