A3 Haber

Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na Uludere tepkisi: Türkiye’de “Roboski” diye bir yer yoktur

Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na Uludere tepkisi: Türkiye’de “Roboski” diye bir yer yoktur

Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na Uludere tepkisi: Türkiye’de “Roboski” diye bir yer yoktur
Ağustos 08
12:27 2022

MHP lideri Devlet Bahçeli, Roboski’yi ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı, Bahçeli, “Kabuk bağlamış yaraları açmaya çalışması su katılmamış bir provokatörlüktür” ifadesini kullandı. Bahçeli ayrıca “Kılıçdaroğlu özellikle şunu bilmelidir ki, Türkiye’de “Roboski” diye bir yer yoktur, olmamıştır, olmayacaktır” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de 28 Aralık 2011’de Uludere’de yaşamını yitiren 34 kişinin yakınlarını ziyaret etmek için Şırnak’a giden Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

Millet İttifakı’na da hedef alan Bahçeli “Türkiye Cumhuriyeti’nde ‘Roboski’ diye bir yerleşim yeri olmamasına rağmen, bölücü terör örgütünün bu kirli üslubunu seslendiren Kılıçdaroğlu bir kez daha yaş tahtaya basmıştır” dedi.

Tepkisini yazılı bir açıklama ile duyuran Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

  • “Kılıçdaroğlu özellikle şunu bilmelidir ki, Türkiye’de “Roboski” diye bir yer yoktur, olmamıştır, olmayacaktır. Roboski tanımlaması, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne kast etmek, taş koymak, pusu kurmak, ateş açmak, bölücülüğe hizmet etmektir. Kılıçdaroğlu Kürt kökenli kardeşlerimi istismar çemberine alarak hissiyatlarını kanatmayı siyaset zannedecek kadar art niyetli, heveslerini kaşımayı helalleşme adıyla tevil edecek kadar da izansız ve kalpsizdir. Uludere’den Roboski, Türkiye’den de Kürdistan çıkarmayı düşleyen kim olursa olsun akıbeti felakettir, bu çerçevede yanlış hesap yüklü bir maliyetle Türk milletinin kutlu iradesine çarpıp bölücü ittifakın tepesine binecektir. Türkiye’nin her başarısı, her milli kazancı, yüreklerimizi sevince boğan her atılımı CHP başta olmak üzere, zillet ittifakının diğer ortaklarında derin ve tedavisi imkansız hayal kırıklıklarına neden olmaktadır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER