Site icon A3 Haber

Bakan Çavuşoğlu iddia etti: Diplomaside yaptıklarımızı AB yapsa ayakta alkışlanırdı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “2022 Türk dış politikasında birçok açıdan doğrulanma yılı olarak kabul edilecek. Diplomaside yaptıklarımızı AB yapsa ayakta alkışlanırdı” dedi. Çavuşoğlu ayrıca Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik sürecine gölge düşürecek önerilerden uzak olduklarını ve AB’den bu sürece ivme kazandıracak “somut adımlar” beklediklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13’üncü Büyükelçiler Konferansı’nda açılışında konuştu.

Çavuşoğlu, “Dış politikada tek başımıza başardıklarımızı Avrupa Birliği ile yapmış ve yapıyor olsaydık, Avrupa Birliği tüm dünyada küresel bir aktör olarak ayakta alkışlanırdı. Avrupa Birliği’nden iş birliğine ve üyelik sürecimize yeniden ivme kazandıracak somut ve anlamlı adımlar atmasını ve veto hakkının kötüye kullanımına engel olmasını bekliyoruz. Türkiye’nin nasıl vazgeçilmez bir ülke olduğunu oluşturduğumuz bir programla yeniden anlatacağız. Türkiye Avrupa’dır’ ve Avrupa’nın Türkiye’ye ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik sürecine gölge düşürecek önerilerden uzak olduklarını, bunların yanı sıra AB’den bu sürece ivme kazandıracak somut adımlar beklediklerini söyleyen Çavuşoğlu, İsrail ve Suudi Arabistan’la ilişkilerde pozitif gündemle yeni bir başlangıç için kolların sıvandığını, bu olumlu ivmeyi Mısır’la da yakalamak istediklerini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun öne çıkan açıklamaları şöyle:

“AB’den somut adım bekliyoruz”

Ermenistan’a “provokasyon” uyarısı

“Avrupa’nın Türkiye’ye ihtiyacı var”

“Doğu Akdeniz’de taviz yok”

Exit mobile version