A3 Haber

Cemal Enginyurt özür diledi: En büyük hatam…

Cemal Enginyurt özür diledi: En büyük hatam…

Cemal Enginyurt özür diledi: En büyük hatam…
Ağustos 08
17:45 2022

Katıldığı televizyon programında gazeteci Latif Şimşek’in üzerine yürüyen Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, yaptığı yazılı açıklamada “Kamuoyundan ve mesleğini layıkıyla yerine getiren basın camiasından özür diliyorum” ifadelerine yer verdi.

TV100’de yayınlanan “Gündeme Dair” programı konuklarından gazeteci Latif Şimşek’in üzerine yürüyen ve program arasında Şimşek’i darp ettiği ifade edilen Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, olaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Korumasının Şimşek’i darp ettiği yönündeki haberlere “Ne resmi ne de gayri resmi bir korumam bulunmamaktadır” ifadeleriyle yanıt veren Enginyurt, “Bu istenmeyen görüntüler nedeniyle, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili olarak, Türk Milletinden, kamuoyundan ve mesleğini layıkıyla yerine getiren Basın camiasından özür diliyorum” dedi.

Enginyurt açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

6 Ağustos 2022 Cumartesi gecesi katıldığım TV100 programında “KPSS sorularının çalınması, son günlerde Cemevlerine düzenlenen saldırıların ve Balıklı Rum Hastanesi yangınının, 6’lı Masa ve FETÖ terör örgütü tarafından organize edildiği” gibi, ağır tahrik edici beyan, ima ve iftiralara ilaveten, son olarak “Polis ve Devlet düşmanı” suçlamaları karşısında, Milletvekili ve taşıdığım siyasi sorumluluğun gereği olarak, göstermem gereken dikkat, özen ve itidal dışı davranışta bulundum.

Bu itibarla, gösterdiğim sert tepkiden dolayı, verilen reklam arasında meydana gelen ve hiçbir şekilde onaylamadığım olaylar, şahsımı, Demokrat Parti camiasını ve kamuoyunu rahatsız etmiştir.

Bu vesile ile ifade etmek isterim ki, siyasi sıfat ve sorumluluklarımıza denk katılımcıların bulunmadığı TV programlarına katılmam en büyük hatam olmuştur.

Ayrıca, kamuoyunda bilgi kirliliği yaratmak için şahsımla illiyet bağı kurdurulmaya çalışılan ne resmi ne de gayri resmi bir korumam bulunmamaktadır.

Bu istenmeyen görüntüler nedeniyle, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili olarak, Türk Milletinden, kamuoyundan ve mesleğini layıkıyla yerine getiren Basın camiasından özür diliyorum.

Ne olmuştu?

TV100’de yayınlanan Gündeme Dair programına konuk olan DP Milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek arasında tartışma yaşanmış, Enginyurt, Şimşek’in üzerine yürümüştü. Gerginlik üzerine canlı yayına ara verilirken bu sırada Enginyurt’un yanında gelen Emrah Topal, Latif Şimşek’i darp etmişti.

Enginyurt’un koruması olmadığını belirten Topal, verdiği ifadenin ardından tutuklanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER