A3 Haber

Erdoğan’dan cemevi ziyareti

Erdoğan’dan cemevi ziyareti

Erdoğan’dan cemevi ziyareti
Ağustos 08
21:10 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’daki Hüseyin Gazi Cemevi’ni ziyareti başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, itirazlara rağmen muharrem ayı iftarına katıldı.

Erdoğan, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte Hüseyin Gazi Cemevi’ni ziyaret etti. Ardından cemevindeki muharrem iftarına katıldı.

“Kişisel inisiyatifle organize edildi, dayatmacı ziyaret kabul edilemez”

Ziyaret öncesi Hüseyin Gazi Derneği Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak programdan haberlerinin olmadığını duyurdu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bu ziyaret programı Hüseyin Gazi Vakıf Başkanı Mehmet Ali Ayyıldız’ın kişisel inisiyatifi ile organize edilmiştir. Ziyaret sürecinden ne Vakıf Kurucular Kurulu’nun ne dernek Yönetim Kurulu’nun ne de Mütevelli Heyeti Başkanı ve Dernek Başkanımız Melih Hız’ın bilgisi bulunmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamı her yeri ziyaret edebilir. Ancak bu ziyaretin dayatma şeklinde olmaması beklenir. Dayatma ziyaret sırasında ismi alınan 4 Vakıf yöneticisi dışında kimsenin ziyarette bulunamayacağını da içeriyor. Dergâhımıza ziyarete gelenlerin dergâh adabına uyarak, dinlemeye, anlamaya, bir olmaya gelmesini beklerdik. Bu şekilde oldu bitti ile gerçekleştirilen dayatmacı bir ziyaret kabul edilemez.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER