A3 Haber

Erdoğan talimat verdi: Kılıçdaroğlu’nun iddiasını araştırın…

Erdoğan talimat verdi: Kılıçdaroğlu’nun iddiasını araştırın…

Erdoğan talimat verdi: Kılıçdaroğlu’nun iddiasını araştırın…
Ağustos 10
10:47 2022

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Bizdeki seçmen bilgileri YSK’nın elinde yok” açıklaması AKP cephesinde de yankı buldu. Erdoğan’ın “Bu iddiaları araştırın. YSK da bunu araştırmalı” dediği belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesinden Ruhat Mengi’ye verdiği röportajda “Elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu’nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerine de bakıyoruz. Kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok, öyle bir rakam geldiğinde onu hemen kamuoyuyla paylaşırız” ifadelerini kullanmıştı.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında CHP liderinin bu iddiaları gündeme geldi. Hürriyet’ten Ebru Karatosun’un haberine göre, Erdoğan toplantıda Erdoğan’ın “Bu iddiaları araştırın. YSK da bunu araştırmalı” dedi. AKP kurmaylarının, Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarının hukuki boyutuyla ilgili araştırma yaparak Erdoğan’a sunacağı öğrenildi.

Erdoğan’ın toplantıda ayrıca “Bundan sonra daha çok arazide olacağız. Daha çok çalışacağız. Artık seçim sathı mailine girmiş olduk. Milletvekili adayları üzerinde çalışma yapın. Alternatif isimler oluşturun” dediği de belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bundan sonra yapılacak MKYK toplantılarına bütün bakanların katılması konusunda talimat verdiği öğrenildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER